Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Filipinler, Obama ile Duterte'nin görüştüğünü söyledi

        Filipinler, ABD Başkanı Barack Obama ve Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin Laos'un başkenti Vientiane'de gayriresmi olarak görüştüğünü duyurdu.

        Filipinler Dışişleri Bakanı, Pefecto Yasay, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Zirveleri için Vientiane'de olan iki liderin gala yemeğine katılmadan önce bekleme odasında kısa bir görüşme yaptıklarını söyledi.

        İkilinin bekleme odasında karşılaştıklarını ve odadan en son çıkan kişiler olduklarını belirten Yasay, "Ne kadar süreyle görüştükleri konusunda bir şey söyleyemem. Görüşme, Filipinler ve ABD arasındaki ilişkilerin çok güçlü olmasından kaynaklanıyor. Bu ilişkinin temeli tarihidir ve iki lider de bunun farkında. Görüşme olduğu için mutluyum." diye konuştu.

        Filipinler Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Charles Joe da Obama ve Duterte'nin görüştüğünü belirtirken, görüşmenin içeriğine dair açıklamada bulunmadı.

        Yemeğin verildiği salona ayrı ayrı giren ve birbirlerine uzak noktalarda oturan iki lider, yaklaşık 1 saat 20 dakika süren yemekte herhangi bir iletişimde bulunmadı. Beyaz Saray'dan konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

        Duterte, bir gazetecinin Obama ile görüşmesi sırasında uyuşturucu ile mücadele konusunda gelebilecek olası eleştirilere nasıl cevap vereceğini sorması üzerine sert sözlerle ABD ve Obama'yı eleştirmiş, kimsenin kendisine uyuşturucuyla mücadele konusunda hesap soramayacağını dile getirmişti.

        Görüşme, Duterte'nin Obama hakkında yaptığı açıklamanın ardından iptal edilmişti. Filipinler Devlet Başkanı, görüşmenin iptal edilmesinin ardından "Yorumlarımın, ABD Başkanı'na kişisel bir saldırı olarak algılanmış olmasından üzüntü duyuyorum." ifadelerini kullanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ