Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İngiliz Parlamentosu önünde can yelekli protesto
        1

        Uluslararası yardım ve insan hakları kuruluşları tarafından ABD'nin New York kentinde yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu öncesi Avrupa'daki sığınmacı krizine dikkati çekmek için İngiliz Parlamentosu önüne 2 bin 500 can yeleği konuldu.

        2

        Aralarında BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Uluslararası Kurtarma Komitesi (IRC), Sınır Tanımayan Doktorlar, "World Vision"ın da bulunduğu kuruluşların temsilcileri, parlamentonun önündeki 2 bin 500 can yeleğinden 625'inin çocuk sığınmacılar tarafından kullanıldığına işaret ederek,

        3

        2015'in Ocak ayından geçen aya kadar 6 bin 940 kişinin Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken boğulduğunu ya da kaybolduğunu vurguladı.

        4

        World Vision Politika Danışmanı Johan Eldebo, "Avrupa'daki sığınmacı krizinin büyüklüğüne dikkat çekmek için bunu yaptık. Ayrıca bugün New York'ta başlayacak BM Genel Kurulu'nda soruna değinilmesini istiyoruz." dedi.

        5

        Eldebo, sığınmacı krizinin sona ermesi için insanların ülkelerini terk ettiren sebeplerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek, sığınmacıların ulaştıkları ülkelerde eğitim, sağlık gibi alanlarda desteklerin verilmesinin önemini de dile getirdi.

        6

        BM Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre, bu yılın 8 ayında 281 bin 740 kişi Avrupa'ya deniz yoluyla geçmeye çalıştı.