Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Fransa'da göçmen duvarı tartışması sürüyor

        Sığınmacıları engellemek amacıyla Fransa ile İngiltere'yi birbirine bağlayan Calais Limanı'nın girişine duvar inşasına başlanmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

        Calais Belediye Başkanı Natacha Bouchart, yaptığı yazılı açıklamayla, yetkisi dahilinde duvarın inşasını durdurabileceği uyarısında bulundu.

        Ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi üyesi Bouchart, sosyalist hükümete yazdığı resmi yazıya hala yanıt gelmediğini belirterek, ''Şehircilik ve çevre ile ilgili endişeler yüzünden duvarın inşasının durdurulmasını bir haftaya kadar isteyebilirim.'' ifadesine yer verdi.

        Bouchart, daha önce kendilerine söz verilmesine rağmen çok sayıda sığınmacının limana yakın bölgede yaşadığı kampların henüz dağıtılmadığını belirtti.

        Uluslararası Af Örgütü ve İngiltere merkezli "Help Refugees" kuruluşu, son yaptıkları açıklamalarda, duvarın sığınmacıları alternatif yollara ve daha büyük riskler almaya zorlayacağını bildirmişti.

        Duvarın, 10 bin sığınmacının kaldığı Calais kampından özellikle geceleri İngiltere'ye geçen araçlara gizlice binen kaçakları durdurması bekleniyor.

        Fransız ve İngiliz yöneticilerin nisan ayında aldığı karar uyarınca inşasına başlanan duvarın uzunluğu 1 kilometre, yüksekliği de 4 metre olacak. Calais Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, duvarın yapımı yıl sonuna kadar bitirilecek.

        Göçmenlerin araçlara kaçak binmelerinin önüne geçmeyi hedefleyen duvar inşasının tüm masrafları İngiltere tarafından karşılanacak. 2,7 milyon avroya mal olacak duvar, göçmenlerin yaşadığı kampın yanında bulunuyor. Liman girişinden itibaren otoyolu sağlı sollu örülecek duvar ile daha önce çekilen tel örgüler de güçlendirilecek.

        Birçok giriş noktası ile otoyola erişimin sağlanacağı duvar boyunca ışıklandırma bulunacak ve 24 saat kameralarla yola giriş ve çıkışlar gözetlenecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ