Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Halep'te rejim ve Rus hava saldırılarında 66 kişi öldü

        Suriye ve Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep'te rejimin kuşatması altındaki bazı semtlere gerçekleştirdiği saldırılarda 66 kişinin hayatını kaybettiği, 178 kişinin yaralandığı bildirildi.

        Halep genelindeki kurtarma çalışmalarını yürüten sivil savunma ekibi yetkililerinden Necip Ensari, AA muhabirine yatığı açıklamada, Suriye ordusuna ait helikopter ve savaş uçakları ile Rus jetlerinin, Halep'te Esed güçlerinin kuşatması altındaki Hulluk, Bustanu'l Başa, Ard Hamra, Kadı Asker, Tariku'l Bab, Muyesser, Meşhed, Zibdiyye, Salihin, Katırci ve Ensari semtlerini gün boyunca bombaladığını söyledi.

        Saldırılarda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 66 sivilin yaşamını yitirdiğini 178 kişinin yaralandığını ifade eden Ensari, ''Rus ve rejim uçakları Halep'te muhaliflerin kontrolündeki semtlerde yerleşim alanlarına 15 fosfor ve 18 vakum bombası attı. Söz konusu güçlerin saldırıları hala devam ediyor.'' dedi.

        Yaralıların semtlerdeki sahra hastanelerinde tedavi altına alındığını aktaran Ensari, ''Rus ve rejim güçlerinin üç günden bu yana Halep'e düzenlediği saldırılarda 244 sivil yaşamını yitirdi, 651 kişi yaralandı. Olayda onlarca yerleşim yeri hasar gördü, onlarca ev yıkıldı. Kentin alt yapısı çöktü.'' ifadelerini kullandı.

        Halep'te yönetim karşıtlarının denetimindeki semtlere dün düzenlenen hava saldırılarında 92 kişi yaşamını yitirmiş, 273 kişi de yaralanmıştı. 19 Eylül'den bu yana rejimin ve Rusya'nın bombardımanlarında ölen sivil sayısı 378’e, yaralı sayısı 1407’ye yükseldi.

        Esed rejimi, ABD ve Rusya öncülüğünde 12 Eylül'de başlayan ateşkesi 19 Eylül'de bitirdiğini ilan etmiş ve Rus ordusuyla birlikte Halep merkezinde muhaliflerin kontrolündeki doğu bölgelerine şiddetli bombardımanlara başlamıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ