Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Suriye açıklaması

        Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, De Mistura'nın 900 kişilik El Nusra üyelerinin silahlarını da alarak Halep'i terk etmeleri teklifine ilişkin değerlendirmede bulundu.

        Lavrov, "De Mistura doğru yönde düşünüyor. Ancak akla hemen netlik kazandırılması gereken bazı sorular geliyor. Onları çözersek, bunun Halep'teki duruma ilişkin BMGK'nın çekirdek kararı olacağını düşünüyorum." dedi.

        Öte yandan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, Fransa'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunmaya hazırlandığı Suriye karar tasarısında kabul edilemez yerler olduğunu söyledi.

        Gatilov, "Fransızların karar tasarında insani durumun politize edilmesi, Suriye yönetimine ve bu şekilde Rusya'ya ilave baskıya yönelik bizim için kabul edilemez hususlar var." ifadelerini kullandı.

        BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura, Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında 900 kişilik El Nusra üyelerinin silahlarını da alarak Halep'i terk etmeleri halinde kendisinin de kişisel olarak El Nusra üyelerine eşlik edeceğini vurgulayarak, "Halep'i silahlarınızla birlikte terkedip İdlip veya isteğiniz herhangi bir yere gitmeye karar verirseniz, şahsen fiziksel olarak size eşlik etmeye hazırım." şeklinde konuşmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ