Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İsviçre'den 2 Suriyeliye tazminat

        İsviçre'nin Cenevre kentinde terör örgütü üyeliği iddiasıyla tutuklandıktan sonra başsavcılıkça "asli şüphe teyit edilemediği" gerekçesiyle serbest bırakılan 2 Suriyeli, açtıkları tazminat davasını kazandı.

        İsviçre basınında yer alan haberlere göre, araçlarında patlayıcı madde bulundurduğu gerekçesiyle tutuklanan ve 50 gün cezaevinde kalan 2 Suriye vatandaşı, İsviçre federal makamlarına karşı hukuk mücadelesi başlattı.

        Geçen aralık ayında yaşanan olayın ardından İsviçre başsavcılığınca "asli şüphe teyit edilemediği" için serbest bırakılan Suriye vatandaşları, açtıkları manevi tazminat davasını da kazandı.

        Bütün mahkeme masraflarının da İsviçre makamlarınca ödeneceği açıklanan davada, isimleri açıklanmayan Suriyelilerden biri 11 bin, diğeri ise 12 bin 500 İsviçre Frangı tazminat alacak.

        Cenevre polisi, 12 Aralık'ta Fransa sınırına doğru giden bir aracı durdurmuş, araçta patlayıcı bulundurdukları gerekçesiyle gözaltına alınan 2 Suriyeli hakkında, terör örgütleri El-Kaide ve DEAŞ bağlantısı olduğu şüphesiyle soruşturma başlatılmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ