Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa "İkinci bir 'Brexit' olmayacak"

        Avrupa Konseyi'nin Perşembe günü Brüksel'de gerçekleşecek liderler zirvesinde gözler İngiltere'nin yeni başbakanı Theresa May'in üzerinde olacak.

        İlk kez bir liderler zirvesine katılacak olan May'in, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması kararı çıkan Brexit referandumuyla ilgili görüşmeler yapması bekleniyor. Her ne kadar Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, İngiltere'nin AB ile olan ilişkileri düzenlemek ve aldığı kararları yeniden gözden geçirmek için May'e fırsat verse de, May ayrılık konusunda ısrarcı olacak.

        Guardian'ın edindiği bilgiye göre May, AB ülkelerinin liderlerine; "İngiltere halkı bir karar verdi. İkinci bir referandum olmayacak. Önceliğimiz geleceğe bakmak ve ayrılıktan sonra Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık arasındaki ilişkiyi planlamak." şeklinde konuşacak.

        May'in diğer liderlere yeniden güven vermek istediği belirtilirken, Britanya ve AB'nin diğer ülkelerinin politik ve ekonomik istikrarını göz önünde bulunduracağı ifade edildi. May'in ayrılık sürecinin diğer ülkelere zarar vermesini engellemek için ayrılık takvimini 'güçlü AB, güçlü Britanya' felsefesi üzerine kuracağı belirtildi.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ