Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya UNICEF Boko Haram şüphesiyle tutuklanan çocuklar devrede

        Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu tarafından (UNICEF), Nijerya ordusu ile Boko Haram örgütü şüphelisi olduğu gerekçesiyle tutuklanan 876 çocuğun serbest bırakılması konusunda görüşmede bulunulduğu açıklandı.

        UNICEF'in Batı ve Orta Afrika Direktörü Manuel Fontaine, örgüt şüphelilerinin tutulduğu Giwa Hapishanesinin bulunduğu Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, 876 çocuğun serbest kalması için orduyla görüşüldüğünü belirtti.

        Fontaine, geçici tutuklanan çocukların sayısının daha fazla olmasından endişe edildiğini ifade etti.

        Direktör Fontaine, çocukların daha önce Boko Haram'ın elinde tuttuğu bölgelerde yaşadığını ancak bu yerlerin örgütün elinden alınmasından sonra tutuklandıklarını söyledi.

        Uluslararası Af Örgütünce mayıs ayında yayımlanan raporda, şubat ile mayıs ayları arasında Giwa Hapishanesindeki 12 çocuğun aşırı kalabalık, açlık ve hastalık sonucu hayatını kaybettiği bildirilmişti.

        Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren, lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da kitlesel şiddet eylemleri düzenlemeye başlayan Boko Haram, 17 bin kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.

        Örgüt, geçen yıldan itibaren eylemlerini ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'e de kaydırdı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ