Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa AB-Kanada anlaşması imzalanıyor...

        Avrupa Birliği (AB) ve Kanada’nın ticaret anlaşması imzalayacağı AB-Kanada zirvesi yarın (Pazar) Brüksel’de gerçekleştirilecek.

        AB Konseyi, AB ve Kanada arasında yapılacak Kapsamlı Ekonomik ve Ticaret Anlaşmasının (CETA) imzalanacağı AB-Kanada zirvesinin pazar günü gerçekleştirileceğini açıkladı.

        Zirveye, AB Konsey Başkanı Donald Tusk, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker katılacak.

        AB ile Kanada arasında imzalanması planlanan ticaret anlaşmasına Valonya’nın onay vermemesi nedeniyle Belçika Federal Hükümeti imzalama yetkisi alamamıştı. Bu nedenle, AB ile Kanada’nın yaklaşık 7 yıl boyunca müzakere ettiği serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasının planlandığı AB-Kanada Zirvesi iptal edilmişti.

        Geçtiğimiz günlerde, Belçika’daki çeşitli bölgesel yönetimler, AB’nin Kanada ile yapacağı ticaret anlaşmasına onay verilmesi konusunda uzlaşmaya vardı.

        AB’de serbest ticaret anlaşmalarının yürürlüğe girmesi için 28 ülkenin onayı gerekiyor. Belçika Federal Hükümetinin, anlaşmayı resmi olarak imzalayabilmesi için ülkede bulunan Valon, Flaman ve Brüksel başkent bölgelerinden ve Alman ve Fransız topluluklarından yetki alması gerekiyor.

        CETA yürürlüğe girdiğinde, AB ile Kanada arasındaki gümrük vergilerinin yüzde 98’inin ortadan kaldırılması bekleniyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ