Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya UNICEF'ten Musul'a insani yardım kafilesi

        Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'na (UNICEF) ait kafilenin, iki yıl aradan sonra ilk kez Irak'ın Musul kentine insani yardım götürdüğü bildirildi.

        UNICEF'in Irak sorumlusu Hamide Ramadani, yazılı açıklamasında, UNICEF insani yardım kafilesinin, iki yıl aradan sonra ilk kez Musul'a girdiğini söyledi.

        Yardım ekiplerinin, savaştan etkilenen bölgelerdeki halka acil yardım götürdüğüne işaret eden Ramadani, kafilenin 14 tırdan oluştuğuna dikkati çekerek, 15 bin çocuğun ve ailesinin bir aylık ihtiyacını karşılayacak 8 tır acil yardım malzemesinin, Musul'un doğusundaki Gökçeli Mahallesi'nde dağıtıldığını bildirdi.

        Ramadani, yardım tırlarında su arıtma tabletleri, sabun, diş macunu ve çocuk bezlerinin yanı sıra çeşitli ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu bilgisini vererek, yardımların gün boyu devam eden bomba seslerine rağmen altı saat içerisinde dağıtıldığını kaydetti.

        Irak Kızılayı sorumlusu İyad Rafid de Musul'da kurtarılan bölgelerdeki halkın acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu belirtti.

        Rafid, ailelerin gıda, ilaç ve su konusunda büyük bir sıkıntı yaşadığını vurgulayarak, "UNICEF'in kurtarılan bölgelere girmesi önemli bir adım ancak yeterli değil. Bu bölgelerde çocuk ve yaşlılar başta olmak üzere binlerce ailenin acil yardıma ihtiyacı var." ifadesini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ