Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'de Donald Trump'ın danışmanına tepki

        ABD'de Demokrat Partili çok sayıda senatör, başkan seçilen Donald Trump'ın Breitbart yöneticisi Stephen Bannon'u baş strateji danışmanı olarak göreve getirmesine tepki göstererek, bu kararından vazgeçmesini istedi.

        Demokrat Partili senatörler Jeff Merkley, Debbie Stabenow, Ed Markey ve Mazie Hirono, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek Trump'a seslendi.

        Basın toplantısında konuşan Senator Merkley, "Başkan seçilen Trump'ın yönetiminde ayrımcılık konusunda öne çıkan isimlere yer vermemesini istiyoruz ve Stephen Bannon'u strateji danışmanı olarak yönetimin içine almaması yönünde çağrı yapıyoruz." dedi.

        Senator Stabenow ise seçim sonrasında ABD'de çok sayıda kişinin "tedirginlik içerisinde" olduğuna dikkat çekerek, "Bannon’a görev vermek sokaktaki insanlara verilen yanlış bir mesajdır." değerlendirmesinde bulundu.

        Stabenow, "Bannon, ırkçı, cinsiyetçi, anti semitist ve eşcinsel karşıtı biridir." diye konuştu.

        Trump başkan seçildikten sonra ilk üst düzey görevlendirmelerine, Cumhuriyetçi Parti Ulusal Komite Başkanı Reince Priebus'u Beyaz Saray Özel Kalem Müdürlüğüne, Stephen Bannon'u ise baş strateji danışmanı olarak görevlendirerek başlamıştı.

        Trump'ın Bannon ataması ülkedeki Müslümanları da tedirgin etti.

        ABD'nin en büyük Müslüman sivil toplum kuruluşu olan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Bannon'un üst düzey görevlendirilmesini kınamıştı.

        CAIR Başkanı Nihad Awad, Bannon'un atanmasını, "ABD'deki giderek büyüyen ırkçı ve etnik nefret ile bölünmeyi körüklüyor." şeklinde değerlendirmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ