Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Fransız yazar Eric Zemmour'a ırkçı nefreti körükleme cezası

        Fransa'da son yıllarda Müslümanlar ve yabancılara yönelik açıklamalarıyla gündeme gelen tartışmalı yazar Eric Zemmour, bir kez daha mahkum edildi.

        Mahkeme, bir İtalyan gazetesine verdiği röportajda ırkçı nefreti körükleyen sözleri nedeniyle Zemmour hakkında verilen cezayı onayladı.

        Paris İstinaf Mahkemesi'nde görülen davada, Zemmour'un 2014 yılında İtalyan Corriere Della Sera gazetesine verdiği röportajda, "Müslümanlar hakkında ırkçı nefreti körükleyen ifadeler kullandığı" belirtilerek, daha önce mahkeme tarafından verilen 3 bin avroluk ceza onaylandı.

        Zemmour, o dönem yayınlanan ve oldukça tartışılan "Fransız İntiharı" isimli kitabı hakkında verdiği röportajda, Fransız Müslümanlara hakaret içeren cümleler kullanmış, "Müslümanların Fransa'yı kaosa ve iç savaşa götürdüğünü" savunmuştu.

        Mahkeme kararında, Zemmour'un itiraz ettiği gibi röportajda, Müslümanların sadece bir bölümünün hedef alınmadığı, hakaret ve nefret ifadelerinin tüm Müslümanlara yönelik olduğu kaydedildi.

        Zemmour, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunan bir derneğin başvurusu sonucu mahkemenin geçen yıl verdiği karara itiraz etmişti.

        Kararda, toplam 10 bin avro cezaya çarptırılan Zemmour'un bu parayı ırkçılıkla mücadele ve insan hakları derneklerine ödemesi kararlaştırılmıştı.

        Paris İstinaf Mahkemesi'nin verdiği bu kararla Zemmour'un ırkçı nefret ve provokasyon gibi suçlardan aldığı cezalara bir yenisi daha eklenmiş oldu.

        Zemmour daha önce de benzer davalar sonrası mahkum olmuş, çalıştığı televizyon kanalından kovulmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ