Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD petrolü buldu ama çıkarmayacak!

        Amerika Birleşik Devletleri, Teksas eyaletinde ülkenin gelmiş geçmiş en büyük petrol kaynağını keşfetti. Birleşik Devletler Jeolejik İncelemeler Ekibi'nin raporunda, Permian Basin bölgesinde 20 milyar varil petrol ve 1.6 milyar varil doğalgaz keşfedildiği belirtildi.

        Bu rakamın Kuzey Dakota'da bulunan kaynaktan 3 kat büyük olduğu belirtilirken, araştırmayı yapan ekibin üyelerinden Chris Schenk yaptığı açıklamada; "Benzin uzun süredir oradaydı. Bizim amacımız ne kadarının yeniden çıkarılabilir olduğunu tespit etmekti." ifadelerini kullandı.

        BULDULAR AMA ÇIKARTMAYACAKLAR

        ABD, tarihinin en büyük petrol sahasını keşfetti ancak buradaki petrolü bir süreliğine çıkarmayabilir. Çıkarması oldukça maliyetli bir maden olan petrolün varil maliyetinin, varil fiyatından fazla olduğu durumlarda ülkeler petrolü çıkarmamayı tercih ediyor. Petrol fiyatlarının düşük olduğu bu dönem de, ABD için benzer bir çözümü işaret ediyor.

        Konuyla ilgili konuşan Permian Basin Petrol Kurumu'nun eski başkanı Morris Burns, "Her gün ufak bir miktar çıkartılıyor ancak petrol varil fiyatı 60-65 dolara çıkana kadar gerçekten bir çıkarma işlemi görmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

        Petrolün varil fiyatı şu anda yaklaşık 46 dolar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ