Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Başkan çıldırdı: O zaman dans!

        Güney Amerika ülkelerinden Venezuela'da Başkan Nicolas Maduro'nun yaptığı radyo programları büyük tepki çekti. Ekonomik krizle mücadele eden ve halkın yemek bulmakta dahi zorlandığı ülkede, Maduro'nun 'Salsa Saati' isimli bir program yapması tepkilere neden oldu.

        'Salsa Saati' isimli programına bu ay başlayan ve ay boyunca dört program yapan Maduro'nun programlara halk arasında popülaritesini arttırmak için başladığı ifade ediliyor. Bazı bölümleri televizyonda da yayınlanan programda, Maduro ve eşi şarkı söylüyor, dans ediyor ve salsa hakkında konuşuyor.

        Bir programına, "Bu program enerji ve eğlence dolu. Bunu her gün yapabilirim. Her gün hayatlarımız, kaygılarımız, acılarımız ve hayallerimiz hakkında şarkı söyleyebilirim." sözleriyle başlayan Maduro, baş düşman ilan ettiği Ulusal Meclis Başkanı Henry Ramos ve muhalefet lideri Henrique Capriles'e de şarkı sözleriyle gönderme yapıyor.

        MUHALEFETTEN TEPKİ

        30 milyon nüfuslu Venezuela'da, diğer Güney Amerika ülkelerinde olduğu gibi, salsa çok popüler ve birçok insan tarafından hayatın merkezindeki konulardan biri olarak görülüyor. Ancak, milyonlarca insanın yükselen fiyatlar ve yemek kuyruklarıyla uğraştığı Venezuela'da Maduro'nun programı, onun gerçeklikten koptuğu şeklinde yorumlandı.

        İnternette, Maduro'nun dans ederken çekilmiş fotoğrafı, yemek kuyrukları, hapse atılan muhalifler ve yemekten çöp toplayan insanların fotoğraflarıyla kıyaslanarak yoğun şekilde eleştirilirken, muhalefet de konuya tepkisiz kalmadı.

        2013'te başkanlık seçimini Maduro'ya kaybeden ana muhalefet lideri Henrique Capriles, "Maduro'nun programı bir dalga geçme biçimi. O, Venezuela halkına biraz daha fazla saygı duymalı." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ