Hindistanın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde, yolcu treninin raydan çıkması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 145e yükseldi.
Polis müfettişi General Zeki Ahmed, kurtarma ekiplerinin bu sabah itibariyle raydan çıkan 14 vagondaki arama çalışmalarını tamamladığını belirterek, son belirlemelere göre 145 kişinin öldüğünü ve 76sı ağır olmak üzere 226 kişinin yaralandığını açıkladı.
Ahmed, sağlık ekiplerinin yaralılara yerinde müdahale ettiğini, ağır durumdakilerin de bölgedeki hastanelere sevk edildiğini kaydetti.
Uttar Padeş Eyaleti Demiryolu Bakanı Rajen Gohain, Indian Express gazetesine verdiği demeçte, uzun zamandır böyle büyük bir kazanın yaşanmadığını belirterek, "14 vagonun birden raydan çıkması, raylarda bir sorun olduğunu gösteriyor. Düzenli kontrollere rağmen bunun yaşanması üzücü." ifadesini kullandı.
Ulusal Demiryolu Bakanı Suresh Purabhu da kazazedelere yardım için her türlü imkanın seferber edileceğini bildirdi.
Dünyanın en büyük üçüncü demiryolu ağına sahip olan Hindistan, modern sinyalizasyon ve haberleşme olanaklarından yoksun, eski bir altyapı kullandığı için sık sık tren kazalarına sahne olurken, yaşanan kazanın ülkedeki son 5 yılın en büyük tren kazası olduğu belirtiliyor.
Hükümetinin 2012de yayımladığı rapora göre, ülkede her yıl 15 bin kişi tren kazalarında yaşamını yitiriyor.
Hindistan Başbakanı Nerandra Mori geçen yıl, eskiyen demiryolu ağını modernize etmek üzere önümüzdeki 5 yıl içinde 137 milyar dolar yatırım yapma sözü vermişti.
Hindistanın merkezindeki Indore şehrinden kuzeydeki Patnaya sefer düzenleyen yolcu treni, 27 saatlik yolculuğunun ortalarında, yerel saatle 03.10da raydan çıkmıştı.
Yeni Delhinin 400 kilometre güneydoğusundaki Kanpur şehrine bağlı Pukhrayan kasabası yakınlarında meydana gelen kazada, savrulmanın etkisiyle birbirine çarparak üst üste binen vagonlar içerdeki yolcuların ezilmesine sebep olmuştu.
2016 Dünya Felaket Raporu yayınlandı
"2016 Dünya Felaket Raporu"na göre Türkiye'de 2015 yılında felaket sonucu 410 kişi öldü, 6 bin 768 kişi yaralandı
Dünyada geçen yıl yaşanan 574 felakette, 32 bin 550 kişi yaşamını yitirdi.
Birleşmiş Milletler (BM) Uzay İşleri Ofisi, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi, BM Viyana Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısıyla "2016 Dünya Felaket Raporu"nu kamuoyuna açıkladı.
Felaketlerin "doğal" ve "teknolojik" olarak ikiye ayrıldığı rapora göre 2015 yılında dünya genelinde 371 doğal ve 203 teknolojik felaket yaşandı.
Raporda, doğal felaketlerin ilk sırasını 154 felaketle sel, ikinci sırayı 114 felaketle fırtına, üçüncü sırayı ise yüzde 38 artışla son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşan kuraklık aldı.
Doğal felaketlerin iklim değişikliğinden kaynaklandığı vurgulanan raporda, bundan yaklaşık 108 milyon insanın olumsuz etkilendiği kaydedildi.
Rapora göre, 2015'de dünya genelinde 22 bin 724 kişi doğal felaket nedeniyle, 9 bin 826 kişi ise teknolojik felaket sonucu hayatını kaybetti. Söz konusu rakamların, son 10 yılın ölüm ortalamasından yüzde 67 daha az olduğu ifade edildi.
Raporda, Nepal’de yaşanan depreme yer verilerek yaklaşık 8 bin 831 kişinin bu olayda hayatını kaybettiğine işaret edildi. Teknolojik afet kapsamında en yüksek sayının geçen hac sezonunda 2 bin 236 kişinin yaşamını yitirmesi olduğu belirtilen raporda, ayrıca 882 kişinin hayatına mal olan sığınmacıları taşıyan botun Akdeniz'de batması da bu kapsamda gösterildi.
Raporda, felaketten en fazla ölümlerin yüzde 67 ile Asya kıtasında, en az ölümlerin de yüzde 5,2 ile Amerika kıtasında olduğu belirtildi.
Raporda, kuraklığın, geçen temmuz ve ağustos ayları arasında Kuzey Kore’de 18 milyon, Hindistan’da 14 milyon, Etiyopya’da 10 milyon insanı olumsuz etkilediğine dikkat çekildi.
Teknolojik ve doğal felaketlerin ekonomik maliyetinin 70,3 milyar dolar olduğu kaydedilen raporda, söz konusu rakamın, son 10 yılın ortalaması olan 147 milyar dolardan daha az olduğu vurgulandı.
Rapora göre, Türkiye'de 2015 yılında felaket sonucu 410 kişi öldü, 6 bin 768 kişi yaralandı.
AA
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.