Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi HDP'li Pir'e NATO'da görev

        İstanbul'da yapılan NATO Parlamenter Asamblesi 62'nci Genel Kurulunda dün NATO Parlamenter Asamblesi (PA) Alt Komitesi seçimleri yapıldı. Seçimler sonucunda, HDP'nin NATO PA üyesi Milletvekili Ziya Pir, alt komitenin başkan yardımcılığına seçildi.

        HDP'li Ziya Pir, Diyarbakır'da 3 Kasım'da HDP'nin Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve bazı HDP'li Milletvekilleri ile birlikte gözaltına alınmış, 4 Kasım'da çıkarıldığı Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliğince yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılmıştı.

        OY BİRLİĞİ İLE SEÇİLDİ

        HDP'li Vekil Ziya Pir, alt komite başkan yardımcılığına aday olmayı çok önceden kararlaştırdığını ancak, HDP'nin Eş Genel Başkanlarının da içinde olduğu tutuklamalar ile gelişen süreç nedeniyle kendisi aday olmadan yabancı parlamenterler tarafından aday gösterildiğini belirtti. Pir, "Oy birliği ile yabancı parlamenterler beni aday gösterdi ve oy birliği ile beni başkan yardımcısı seçtiler. Bir seçim çalışması ve lobi yapmadım. Benimle ilgili mahkemenin verdiği yurt dışına çıkış yasağı kararını da biliyorlardı" dedi.

        TWİTTER'DEN PAYLAŞTI

        HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, NATO PA Alt komitesinin başkan yardımcısı seçilmesi nedeniyle NATO Genel Sekreteri'nin hem TBMM Başkanlığına, hem de Adalet Bakanlığına yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması ile ilgili yazı yazacağını da söyledi. Pir, Alt komite başkan yardımcısı seçilmesini kişisel Twitter hesabında ise, "Hay Allah... görevim gereği sık sık yurtdışına çıkmalıyım ama yurtdışı yasağım var!!!" diye paylaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ