Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Avrupa'da terör alarmı verildi!

        Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, vatandaşları için Avrupa'ya seyahat uyarısı yayınladı. Yapılan açıklamada, festivaller, tatil yerleri ve etkinliklerin terör saldırılarının hedefi olabileceği bildirildi.

        Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, CNN'e yaptığı açıklamada herhangi spesifik bir tehdit üzerine uyarının yapılmadığını ancak zamanlamanın da rastgele olmadığı uyarısını yaparken, yaklaşan Noel sezonuna dikkat çekildi.

        Açıklamada; "DEAŞ ve El Kaide tarafından, önümüzdeki tatil sezonunda Avrupa genelinde terör saldırıları planlandığına dair güvenilir bilgiler aldık. ABD vatandaşları, radikal eylemcilerin saldırılarına karşı dikkali olmalıdır. Terörirstler, kitlesel ve ya kitlesel olmayan silahlkarla saldırı düzenleyebilir, resmi makamları veya sivilleri hedef alabilir." ifadeleri yer aldı.

        "TERÖR TEHDİDİ HİÇ BU KADAR YÜKSEK OLMAMIŞTI"

        ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasının Fransa'da gerçekleşen terör operasyonunun hemen ardından gelmesi dikkat çekti. Fransa'nın Marsilya ve Strazburg kentlerinde Pazartesi günü düzenlenen operasyonda, 8 kişi gözaltına alınmış Franszı polisi Suriye bağlantılı kişilerin sansasyonel eylem hazırlığında olduklarını açıklamıştı.

        Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve operasyonun ardından, uzun süredir planlanan bir saldırıyı engellediklerini belirtirken; "Ülkemizde terör tehdidi hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Terörle mücadele ekipleri seferber olmuş durumda." ifadelerini kullanmıştı.

        Fransa'nın Strazburg kenti, Avrupa'nın en büyük Noel marketlerinden biri olarak kabul ediliyor. Noel tatili boyunca, ülkeyi 2 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ