Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Donald Trump BM Temsilcisi atayacak

        ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump'ın Güney Carolina Valisi Nikki Haley'i ABD'nin BM Temsilciliğine atayacağı belirtildi.

        Haley, seçim kampanyası döneminde ağır eleştiriler yönelttiği Trump'ın bugüne kadar önemli görevlere seçtiği ilk kadın temsilci olacak.

        Trump'ın bugüne kadar önemli görevlere seçtiği 5 kişinin tamamı beyaz erkeklerden oluşuyor. Hindistan asıllı Haley ise Trump yönetimindeki ilk "beyaz olmayan" üst düzey yetkili olacak.

        Donald Trump, Vali Haley'in geçmişine ya da hangi partiden olduğuna bakmaksızın insanları bir araya getirme, kritik politikaların ileri taşınması ve ülkenin iyileştirilmesi konusunda kendisini kanıtladığını belirterek, "Haley bizi dünya sahnesinde temsil edecek çok iyi bir lider olacak." dedi.

        Ülkedeki en genç vali olma özelliğini taşıyan 44 yaşındaki Haley, ABD'nin BM Daimi Temsilciliği görevini Samantha Power'dan devralacak.

        ABD Senatosunun, Trump'ın ABD'nin BM Daimi Temsilciliğine aday gösterdiği Haley'in atamasını onaylaması gerekecek.

        Haley, seçim kampanyası döneminde Trump'a ağır eleştiriler yöneltmiş, Trump'ın Müslümanların ABD'ye girişinin yasaklanması gibi söylemlerine karşı çıkmıştı.

        Trump ise Güney Carolina halkının Haley'den utandığını savunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ