Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Fransa sığınmacılara dönmeleri için para verecek

        Fransa, Calais kentinde dağıtılan Jungle kampındaki sığınmacıların ülkelerine geri dönüşünü teşvik için ödediği prim miktarını artırdı.

        Fransa Göçmen ve Uyum Ofisi (OFII), Calais'de dağıtılan kampta yaşayan sığınmacıların, ülkelerine bu yıl sonuna kadar geri dönmeleri halinde bir kereye mahsus olmak üzere kişi başı 2 bin 500 avroya kadar prim ödeneceğini açıkladı.

        OFII Genel Direktörü Didier Lesci, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sadece vizeye tabi olan ülkelerden gelen ve gönüllü olarak dönüş yapmak isteyenler bu primden faydalanacak ve bu uygulama Calais'de dağıtılan kampta yaşayan 7 bin sığınmacıyı kapsayacak." dedi.

        Uygulamaya en fazla Afgan sığınmacıların ilgi gösterdiğini belirten Lesci, yıl sonuna kadar yaklaşık 4 bin sığınmacıyı ülkelerine geri göndermeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

        İçişleri Bakanlığı daha önce 650 avro olarak açıkladığı geriye dönüş primini ekim ayında önce 350 daha sonra ise bin avro artırma kararı almıştı. Son uygulama ile geri dönüş için verilen prim, son iki ay içinde 4 misli artırılmış oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ