Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz: Türkiye'ye karşı tutumumuz değişmeyecek

        Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, siber saldırıların kendilerini yıldıramayacağını belirterek, "Türkiye'ye karşı tutumumuz değişmeyecek." dedi.

        Kurz, Österreich gazetesine yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığının internet sitesine yönelik siber saldırıyı kınadıklarını söyledi. Saldırının Türkiye kaynaklı olduğunu ima eden Kurz, "Bu tarz saldırılar bizi yıldıramaz. Türkiye'ye karşı tutumumuz değişmeyecek." ifadelerini kullandı.

        Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Thomas Schnoell de devlet haber ajansı APA'ya yaptığı açıklamada, Bakanlığın web sitesine 25 Kasım'da binlerce DDoS saldırısı gerçekleştirildiğini ve bu nedenle sayfanın ulaşılamaz hale geldiğini ifade etti. Bakanlığın sitesinin yerel saatle 18.30 - 23.00 saatleri arasında hizmet dışı kaldığını açıklayan Schnoell, yurt dışından kaynaklı siber saldırının kurbanı olduklarını ve Türkiye'den gerçekleştirildiğinin söylendiğini vurguladı.

        Bakanlık, saldırının hemen ardından bir siber saldırı olduğu iddialarını reddetmiş ve teknik bir problemden kaynaklandığını ileri sürmüştü.

        Kendilerine "Aslan Neferler" adını veren hacker grubu, 25 Kasım'da akşam saatlerinde Twitter hesabından, Avusturya Dışişleri Bakanlığının internet sitesini çökerttiklerini duyurmuş ve “Bize silah ambargosu koymuşlar güya. Sen önce ambargo koyduğun ülkenin aslanlarından kendini koru. Avusturya Dışişleri Bakanlığı tarafımızca çökertilmiştir. Bir süre siteye ambargo uygulayacağız." ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ