Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kuzey Kore gerçekleri, Kim Jong Un hakkında bilinmeyenler
        1

        Kuzey Kore liderinin Kim Jong-un sık sık yaptığı fabrika ziyaretlerinin görüntüleri yayınlanıyor.

        2

        Kuzey Kore lideri yıl boyunca çocuk yuvasından denizaltına, çorap fabrikasından yüzme havuzuna zamanının çoğunu teftiş yaparak geçirdi.

        3

        2011'de ölen babası Kim Jong-Il'in yerine iktidar koltuğuna oturan Kim Jong-un, eski başkanın üçüncü eşinden oğlu.

        10

        Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarını da yanına alarak balık çiftliğini bile teftiş etti.

        11

        Her teftişte olduğu gibi Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları da Kim Jong'a eşlik etti.

        12

        Geçtiğimiz günlerde bakanı askere yeterli pilav vermediği için kurşuna dizdiren Kim Jong Un, somon balıklarını büyük bir merakla izledi.

        16

        Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jonu Un başkent Pyongyang'da inşa edilen dev konut projesini uçağıyla havadan denetliyor.

        17

        Uçağıyla havadan denetim yapan Kuzey Kore lideri Kim Jong Un daha sonra inşaat sahasına giderek yetkililerden bilgi aldı.

        18

        LİDERLERİ İÇİN YARIŞTILAR!

        Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da, 6-8 Nisan tarihlerinde aşçılık festivali kapsamında yerli ve yabancı bir çok aşçı, ülkenin lideri Kim Jong-Un için mutfaktaki hünerlerini sergiledi.

        19

        The Pyongyang Times'ın haberine göre, 1000 aşçının katıldığı yarışmada et, balık, sebze ve tatlı gibi yerel ve yabancı lezzetler ülke lideri Kim Jong-Un'un damak zevkine sunuldu.

        20

        İŞTE KİM JONG-UN'UN YENİ OYUNCAĞI

        Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, balistik füzelere eklemlenebilen minyatür nükleer savaş başlığı geliştirdiklerini öne sürdü.

        21

        Resmi haber ajansı KCNA’ya göre nükleer araştırmacılarla yaptığı görüşmede konuşan Kim...

        22

        “Nükleer savaş başlıkları minyatürleştirilerek balistik füzelere uyacak şekilde standartlaştırıldı” dedi. Kim, bilim insanlarını da ‘İşçi Partisi’nin nükleer savaşçıları’ diyerek övdü.

        23

        KUZEY KORE ORDUSUNA YENİ GENERAL!

        BBC'nin Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'ya dayandırdığı habere göre, önceki Genelkurmay Başkanı General Ri Yong-gil'in idam edilmesinin ardından yerine, Güvenlik Bakanı Ri atandı.

        24

        Ri, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un 2011'de yönetimi devralmasından bu yana atanan dördüncü genelkurmay başkanı oldu.

        25

        Ri'nin yeni görevinden, Kim'in faaliyetlerine ilişkin hazırladığı raporda söz ettiği belirtilirken, KCNA'nın bir diğer haberde, Ri'nin hava tatbikatlarında Kim'e eşlik ettiği kaydedildi.

        26

        Babası Kim Jong-il'in 2011'de ölümünün ardından yönetimi devralan Kim Jong-un, daha önce de aralarında amcasının da bulunduğu bazı üst düzey yetkilileri idam ettirmişti.

        27

        YAKLAŞAN YANIYOR!

        Yakın çevresine karşı acımasız kararları ile ünlü Kuzey Kore Lideri Kim Yong-un'un keyfi kararları, tek bir fotoğraf karesine sığdı. Geçen yıl bir ulusal günde çekildiği tahmin edilen bu fotoğrafta bulunan generallerden 3'ü öldürüldü, 3'ü terfi ettirildi, 3'ünün ise rütbesi düşürüldü.

        28

        Kim Yong-un, göreve geldiğinden beri 18 ayda 6 bin Komünist Parti üyesi ve ordu komutanının tutuklanmasını emretti. Parti kadrolarının yüzde 30'unu, ordu kadrolarının ise yüzde 40'ını değiştirdi.

        29

        İşte Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'un terfi ettirdiği, rütbesini düşürdüğü ve öldürdüğü o generaller...

        30

        RYOM CHOL-SONG

        2013'te rütbesi korgenerallikten tümgeneralliğe indirildi.

        37

        PYON İN-SON

        Operasyon daire başkanı. 2015'te idam edildi.

        38

        KUZEY KORE LİDERİ BÖYLE AĞLADI!

        Kuzey Kore'nin, Güney Kore ile ilişkileri yürüten en üst düzey yetkilisi olan Kim Yang Gon trafik kazasında hayatını kaybetti.

        39

        Ölen Kim Yang Gon'un, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un en önemli danışmanlarından biri olduğu belirtildi.

        40

        Gittiği her yerde gözyaşları içinde karşılanan Kim Jong Un bu defa kendisi ağladı. Yang Gon'ın tabutunun başına gelen Kuzey Kore lideri gözyaşlarını tutamadı.

        41

        Kim Yang Gon, aynı zamanda Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un en yakın arkadaşıydı.

        42

        KİM JONG-UN'DAN NÜKLEER KARAR

        Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, hidrojen bombası ürettiklerini ve bu bombayı ülkelerini korumak için nükleer silahlarla birlikte kullanma kapasitesine sahip olduklarını söyledi.

        43

        Resmi haber ajansı KCNA’nın aktardığına göre, Kuzey Kore’nin askeri endüstrisini aktif olarak geliştirmek zorunda olduğuna vurgu yapan lider Kim Jong-un, “Bağımsızlığımız ve ulusal onurumuzu nükleer ve hidrojen saldırılarla savunma kapasitesine kavuşan büyük bir nükleer güç haline geldik” ifadelerini kullandı.

        44

        Kuzey Kore 10 Nisan 2015’te nükleer silah ürettiğini duyurmuş, 3 kez de (2006, 2009, 2013) yeraltında nükleer deneme gerçekleştirmişti.

        45

        Diğer taraftan Seul Ulusal Üniversitesi Barış ve Birleşme Çalışmaları Enstitüsü’nden Çang Yong-seok, “Kim daha önce pek çok kez nükleer silah sahibi olduklarını belirtmişti. Ancak ilk kez hidrojen bombasından bahsediyor gibi görünüyor” dedi.

        46

        Hidrojen bombası dünyanın en güçlü silahı olarak nitelendiriliyor. Bu bombayı üreten ilk ülke Sovyetler Birliği’ydi. ‘Çar Bombası’ olarak da bilinen AN602, 1961’de denenmişti.

        47

        ABD'YE GÖZDAĞI VERDİ

        Kuzey Kore devletine ait haber ajansı KCNA, ülkenin daha fazla nükleer silah üreteceğini açıkladı. Ajans nükleer silahların 'hem nitelik hem de nicelik' olarak güçlendirileceğini aktardı.

        48

        Haberde "Kuzey Kore ABD'nin tehditlerine nükleer silahlarla karşılık vermeye her an hazır durumdadır" ifadeleri kullanıldı.

        49

        Associated Press haber ajansına konuşan uzmanlar, Kim Jong-un yönetiminin nükleer silah kozunu kullanarak Washington üzerine yaptırımların gevşetilmesi için baskı yapmayı amaçladığı görüşünde.

        50

        Kuzey Kore dün yaptığı açıklamada da ülkenin uzun menzilli füze kapasitesinin geliştirildiği ve yeni uyduların da faaliyete hazır olduğu belirtilmişti.

        51

        İnternete sızan bu fotoğrafta ise Kuzey Kore halkının nükleere karşı tepkisi yansıdı.

        52

        KADIN FUTBOLCULARI HAVALİMANINDA KARŞILADI

        Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Doğu Asya Futbol Federasyonu'nun düzenlediği 2015 Doğu Asya Kupası'nı kazanan Kuzey Koreli kadın futbolcuları havalimanında karşıladı.

        53

        Kim, Kuzey Koreli futbolcuları tek tek tebrik ederken, bazı sporcular duygularına hakim olamayarak gözyaşlarına boğuldu.

        54

        Kuzey Kore liderine gösterilen sevgi seli akıllara geçmişte yaşanan benzer tabloları getirdi.