Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Venezuela'daki ekonomik kriz yüzünden çocuğunu komşusuna verdi!
        1

        Güney Amerika ülkelerinden Venezuela'da bir süredir devam eden derin ekonomik kriz, Venezuelalıları vurmaya devam ediyor.

        2

        Ortalama gelirlerin aylık 50 doların altına düştüğü Venezuela'da, aileler bakımlarını sağlayamadıkları çocuklarını devlete, yardım kuruluşlarına ya da durumu olan başka bir aileye vermeye başladı.

        3

        Reuters'in haberine göre, 43 yaşındaki 7 çocuk annesi Zulay Pulgar da bu ailelerden birisi. Uzun süredir kocasıyla birlikte işsiz olan ve babasının çalıştırdığı pansiyonda kalan Pulgar, 6 yaşındaki kızını komşusuna verdi.

        4

        5 yaşındaki oğlu, işsiz kocası ve yaşlı babasıyla birlikte yaşadıkları harabeye dönmüş pansiyonda bir açıklama yapan Pulgar; "Başka bir aileye verilmesi, ilerde fahişelik yapmasından, uyuşturucu kullanmasından veya açlıktan ölmesinden daha iyi." dedi.

        5

        Pulgar, içinde tavuk bulunan bir öğünün bile aylık giderlerinin yarısını yok ettiğini belirtirken, aile genellikle kahvaltıyı ekmek ve kahve ile diğer öğünleri ise pirinçle geçiştiriyor.

        6

        Pulgar'ın 6 yaşındakini kızını verdiği komşusu Nancy Garcia ise küçük kızın açlık içinde büyümesine dayanamadığını söylüyor.