Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İspanya'da Twitter'dan terör övgüsüne hapis talebi

        İspanya'da internetteki sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla yapılan terörizmi öven açıklamalara karşı hukuki yaptırımlar devam ediyor.

        Sosyal medyada terör yanlısı hesaplara karşı 2014 yılından bu yana mücadele yürütülen İspanya'da son olarak Twitter hesabından ETA terörünü öven ifadeler kullanmakla suçlanan Andeka J.G. adlı bir kişi için savcılık 1 yıl 8 ay hapis cezası istedi.

        2014 yılında açtığı ve 121 takipçisi olan Twitter hesabından ETA örgütünün terörist faaliyetlerini yücelten ifadeler, fotoğraflar ve videolar paylaştığı tespit edilen sanığın yargılanmasına Madrid'deki Ulusal Mahkeme'de bugün başlandı.

        Savcılığın mahkemeye sunduğu deliller arasında sanık Andeka J.G.'nin Ocak 2015'te paylaştığı, ETA üyesi Josu Uribetxeberria Bolinaga'nın ölümüyle ilgili yazdığı "Agur eta Ohore" (Güle güle ve şeref) ile "Onurun bizim modelimizdir" ifadeleri de yer aldı. Savcı Carlos Bautista, "Agur eta Ohore" ifadesinin ETA'nın ölen militanları için kullanıldığını belirtti.

        İspanya'da sosyal paylaşım sitelerinde yer alan terörizmi öven ifadeler nedeniyle son 3 yılda 50'den fazla kişi yargılandı, bu kişilerin çoğu hakkında beraat kararı verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ