Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu ABD Dışişleri Bakanı'ndan Rusya'ya Esed şartı!

        ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Rusya ile Suriye'de askeri işbirliği yapılacağı yönündeki iddialara yanıt verdi.

        Tillerson, Esed karşıtı ülkelerin bakanlarıyla yaptığı görüşmelerde Rusya ile askeri işbirliği konusunda bazı şartlara bağlı olduğunu söyledi.

        Reuters'ın haberine göre Tillerson, içlerinde Türkiye, İngiltere, Fransa ve Suudi Arabistan'ın bulunduğu Esed karşıtı ülkelerin yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde Ruslar, Esed karşıtı muhalefetin tamamını terörist olarak tanımlamaktan vazgeçmezse askeri işbirliği yapılmayacağını söyledi.

        KREMLİN: TOZ PEMBE GÖZLÜKLER TAKMADIK

        Öte yandan Kremlin sözcüsü Dimitry Peskov, yaptığı basın toplantısında Trump yönetimi altından ABD ile olan ilişkilerin seyrine değindi.

        REKLAM

        Trump döneminde Rusya-ABD ilişkilerinin seyrine dair bir hayalkırıklığı yaşamadıklarını belirten Kremlin sözcüsü, "Toz pembe gözlükler takıp, bazı illüzyonlara sığınmadık. Bu yüzden herhangi bir hayalkırıklığımız yok." ifadelerini kullandı.

        İki ülkenin liderleri görüşmeden, ikili ilişkilerde kaydadeğer bir gelişme beklenmemesi gerektiğini söyleyen Peskov, "İki ülkenin liderleri henüz görüşmediler. Bu görüşmenin ne zaman gerçekleşeceği de henüz bilinmiyor. Muhtemelen, sadece iki lider görüştükten sonra, ilişkilerde yapılacak önemli değişiklikler veya işbirliği yapılabilecek alanlar konusu netleşebilir." şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ