Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyanın konuştuğu suikastin şüphelisi: Kamera şakası sandım!

        Geçtiğimiz günlerde Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki havaalanında, yüzüne içerisinde ne olduğu bilinmeyen bir sprey sıkılarak öldürülen Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un üvey abisi Kim Jong-Nam suikastıyla ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor.

        Olayın ardından gözaltına alınan dört kişiden biri olan Endonezyalı bir kadın, polise verdiği ifadede olayı kamera şakası sandığını söyledi. Endonezya polisinden yapılan açıklamada, Siti Aishah isimli şüphelinin, olayın yabancı ajanlar tarafından gerçekleştirilen bir suikast olduğundan haberdar olmadığı belirtildi.

        Aishah'ın ifadesinde bu 'şakayı' daha önce 3-4 kez yaptığını söylediği ve bunun için birkaç dolar aldığını söylediği bildirildi. Olay yerindeki güvenlik kamerası görüntülerinden Siti Aishah olduğu düşünülen bir kadın, üzerinde internette gülme efekti olarak kullanılan 'LOL' sözcüğünün olduğu bir tişörtle görülüyor.

        REKLAM

        Öte yandan olayla ilgili ülkeler arası temaslar da devam ediyor. Kuzey Kore yönetimi, Kim Jong-Nam'ın cesedinin otopsi yapılmadan teslim edilmesini isterken; Malezya, birinci derece akrabaların birinden DNA örneği almadan cesedin teslim edilmeyeceğini duyurdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ