Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Başbakan Yıldırım Almanya'da vatandaşlara sesleniyor

        Başbakan Binali Yıldırım’ın Almanya’nın Oberhausen kentinde yapacağı konuşmaya Türkler yoğun ilgili gösterdi.

        Almanya ve Avrupa’nın farklı kentlerinden gelen Türk vatandaşları, Başbakan Yıldırım’ın konuşma yapacağı “Memleket Sevdalıları Evet Diyor” isimli etkinliğe katılmak için sabahın erken saatlerinden itibaren Oberhausen Arena önünde toplandı.

        AK Parti Avrupa Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte yer almak için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve üzerinde “Evet diyoruz” yazan dövizler taşıdı.

        Ayrıca salon önünde sık sık “Recep Tayyip Erdoğan”, ”Evet” ve “Sonuna kadar evet” sloganları atıldı.

        REKLAM

        "SİZİN ARKANIZDA TÜRKİYE VAR"

        Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

        "Sizin arkanızda ümmetin duası ve desteği var. Sizin arkanızda Başbakanı'nız Binalı Yıldırım var, Cumhurbaşkanı'nız Recep Tayyip Erdoğan var. Sizin arkanızda Türkiye var."

        "Sizin ortaya koyduğunuz fedakarlıklar mutlaka tarihe altın harflerle yazılacaktır. Türkiye'nin geleceğinin inşasında aldığınız görev için sizlere şükranlarımı sunuyorum."

        "Özünüzü değerlerinizi güzelliklerinizi kaybetmediniz. Sizini için bizler ne yapsak hakkınızı tam ödeyemeyiz. 15 yıldır Türkiye büyük atılımlara imza attı. Bir yandan ülkemizi kalkındırırken bir yandan da sizlerin beklentilerini, taleplerini göz ardı etmedik. Pasaport harçları çok yüksekti, indirin dediniz, indirdik mi?"

        "21 günlük temel eğitim hizmetini kaldırın dediniz, kaldırdık mı? Dövizle askerlik bedelini 6 kat indirdik mi? Mavi kart sahibi gençlerimizin Türkiye'deki devlet dairelerinde çalışmasının yolunu açtık mı? Sizlerin de doğum yardımı, çeyiz, konut hesaplarından faydalanmasını sağladık mı? Türkiye'ye getirdiğiniz arabalarınızı iki yıl süreyle Türkiye'de kalmasının önünü açtık mı? Artık Türkiye'de telefonlarınızı da rahatça kullanabileceksiniz."

        "Eğitim alanında burada yaptığınız her türlü projeye destek veriyoruz. Çift dilli anaokul projelerini çok önemsiyoruz ve destekliyoruz. Almanca'yı Almanlardan daha iyi öğreneceksiniz."

        "Alınan mahkeme kararlarının Türkiye'de geçerli olmasında engeller var. Bu mahkemeyi kazandığınız halde bir türlü sonu gelmeyen tekrar belirsiz bir yola giriyorsunuz. Bunu da ortadan kaldırıyoruz. Artık alınan mahkeme kararları da Türkiye'de geçerli olacak."

        "Türkiye'de üniversite okumak isteyen gençlerimize yönelik size has kontenjanlar oluşturacağız. Türk diasporası araştırma enstitülerinin kurulmasını sağlayacağız."

        "Yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı mücadeleye etkin bir şekilde devam edeceğiz."

        "16 Nisan'da Türkiye sandığa gidiyor. Halk oylaması yapacak. Yurt dışında temsilciliklerimizde Avrupa'da dünyanın her yerinde 3 milyona yakın seçmen oy kullanacak. Seçim buralarda biraz erken başlayacak 27 Mart'ta başlayıp 9 Nisan'da sona erecek."

        "Sizler burada an be an takip ettiniz. 15 Temmuz akşamı asker kılığına girmiş alçak FETÖ terör örgütü mensupları Türkiye'de darbe yapmak istediler. Demokrasiyi kesintiye uğratmak istediler. Türkiye de bu alçaklara kayıtsız kaldı mı? Cumhurbaşkanı'mız dik durdu. Alçaklara darbecilere geçit yok dedi. Milleti meydanlara davet etti. Hükumetimiz dik durdu. Vatandaşlarımız darbecilere darbeyi vurdu."

        "O gece bu büyük millet zafer kazandı ama o gece birileri büyük bir hayalkırıklığı içine girdi. Dost bildiğimiz bazıları hayalkırıklığı yaşadı. Siz onların kim olduğunu iyi bilirsiniz. Dost bildiklerimizin Türkiye'deki demokrasiye, insan haklarına, Avrupa değerlerine daha fazla sahip çıkmalarını beklerdik."

        "Onlarca yıl terörle mücadelede dostlarımızdan ne yazık ki gerekli desteği görmedik. Türkiye'de kan döken ne kadar terör örgütü varsa cirit atmalarına izin veriliyor. Şimdi de 15 Temmuz'da kan döken FETÖ'ye hamilik yapanlar var. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi bağımsızlığımızı korumaktan, terörle mücadele etmekten hiçbir kuvvet alıkoyamaz."

        "Bu darbenin planlayıcısı Pensilvanya'da oturan terörist başını da getireceğiz, hesabını soracağız."

        "DEAŞ'la Suriye'de de mücadele ediyoruz. Bazıları DEAŞ'la yalandan mücadele ediyor. Biz Fırat Kalkanı Operasyonu'yla DEAŞ'ın insanlarımız üzerine yaptığı terör faaliyetlerini sona erdirecek adımları kararlılıkla atıyoruz. Türkiye terörden arındığı için bazıları rahatsız olabilir. Terörü de terör destekçilerini de teröre göz kırpanları da teröre yataklık yapanları da Türkiye olarak rahatsız etmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Türkiye'ye ders vermeye kalkılan günler geride kaldı. Türkiye parmak sallanmayla korkutulacak bir ülke değildir."

        "Yenikapı ruhu terk edildi. Mağduriyet diyerek yeniden FETÖ'nün dilini kullanmaya, savunmaya başlayanlar oldu. Ancak MHP bir kez daha milli duruş sergileyerek Yenikapı ruhuna sımsıkı sarıldı. Sayın Bahçeli Türkiye'nin önündeki tehdidi gördü, FETÖ ve arkasındaki şer güçleri gördü. Bir araya geldik, Türkiye'de bir daha böyle tehditlerin yaşanmaması için, köklü bir çözüm üretme için mutabakata vardık. Bu çözüm, sizlerin 16 Nisan'da sandığa giderek onaylayacağınız anayasa değişikliğidir, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir."

        "Neden bu değişiklik ihtiyaç? Nasıl bir sisteme geçiyoruz? 2007 yılına doğru hafızanızı tazeleyin. 2007'de cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Her şey hazırlanmış, gidip meclise cumhurbaşkanını seçeceğiz. Fakat sürekli vesayetlerden, kaostan, darbelerden yaralanan ana muhalefet partisi 367 icadı çıkardı. Bu mecliste cumhurbaşkanlığı seçimini engellediler. Biz ne dedik? Siz madem cumhurbaşkanlığı bize seçtirmiyorsunuz, her şeyin çaresi var. İşte şimdi işin sahibine gidiyoruz; millet. Hemen erken seçim kararı aldık. Seçimlerde AK Parti oyunu yükselterek tek başına iş başına geldi. Hemen arkasından referandum. Artık seçilecek cumhurbaşkanları mecliste değil, millet tarafından sandıkta seçilecek. İlk seçimi 10 Ağustos 2014'te yaptık."

        "Bugün yaptığımız değişiklik de bunun devamıdır. Cumhurbaşkanını artık halk seçiyorsa, hesabını da millet sormalıdır. Getirdiğimiz sisteme göre cumhurbaşkanı ve meclis, milletvekilleri aynı gün seçilecek. İki tane sandık konacak. Bir tanesinde cumhrubaşkanı, diğerinde de meclisteki seçilecek milletvekilleri için oy verilecek. 5 yıl süreyle meclis görev yapacak, cumhurbaşkanı da hemen sonuçlardan sonra hükümetini kuracak. En fazla bir sefer daha seçilmiş olacak. Şimdiki sistemde hiç sınır var mı yok? İstediği kadar seçilir. Sayın Merkel 4'üncü sefer seçime gidiyor. Bu sistemde ne kadar başarılı olursa olsun en fazla 2 dönem seçilecek. 5+5 etti 10 yıl."

        "Bu anayasa değişikliği önce komisyonlarda, sonra Genel Kurul'da enine boyuna tartışıldı. 339 oyla kabul edildi. Bundan sonra söz milletin, karar da milletin."

        "Tek adam gelecekmiş. Bir tane cumhurbaşkanı seçiyoruz. İki tane mi var Almanya'da? Biri kaptan olacak biri yardımcı olacak. Bu sistem çift başlılığı ortadan kaldırıyor."

        "Mevcut sistemde anayasa mahkemesinde sadece yapılan değişiklik artık askeri yargı kaldırıldı.Yargı tek hale geliyor. Askerin sivilin ayrı yargısı olmaz."

        "Cumhurbaşkanı partiliymiş. Ben başbakanım benim partim yok mu? Belediye başkanları da partili. CHP'li belediye başkanı partiliyim diye belediyeye gitmeyecek mi? Kılıçdaroğlu herhalde iktidar olma umudu görmediği için takılmış buraya. Cumhurbaşkanı partili olmazmış. Partili olur. Herkesin partisi vardır. Sizin hepinizin gönlünde bir aslan yatar. Bu başka bir şey, görevinizi yaparken partizanlık yapmamak ayrı bir şey."

        "Bunların birçoğunu esasen hepsi biliyor ama söylemiyorlar, işlerine gelmiyorlar. CHP 18 yaşında milletvekili olmaya karşı çıkıyor. 18 yaşına, 19-20-21-22-23-24 yaşlarına kadar oy verin ama sakın aday olmayın diyorlar. Öyle yağma yok. Gençler hem seçecek, hem de seçilecek."

        "Artık zayıf iktidarlarla Türkiye zaman kaybetmeyecek."

        "Cumhuriyet kuruldu, rejim tartışması sona erdi. Ama Türkiye'de hala bir rejim tartışması tutturmuş gidiyorlar. Buna kendileri de inanmıyorlar. Milli Mücadele'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları cumhuriyeti kurdu, rejimin adını koydu. O cumhuriyet gün geçtikçe gelişiyor, demorkasiyle daha da güçleniyor.Güç milletin eline geçiyor."

        "Siz bu değişikliği kendiniz için yapıyorsunuz diyorlar. Biz bugüne kadar yaptığımız hangi işi kendimiz için yaptık. Marmaray'ı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Avrasya Tüneli'ni kendimiz için mi yaptık? Demokratik adımları kendimiz için mi attık? Bugüne kadar ne yaptıysak sizin için, ülkemiz için yaptık. Bu anayasa değişikliğini de ülkemiz için yapıyoruz."

        "Bazıları bu değişiklikten rahatsız. Seçilmiş hükümetlere artık darbe yaptıramayacaklar. Merhum Menderes'e yaptıklarını bundan sonra hiçbir hükümete yapamayacaklar. CHP artık korkutmayla, kutuplaştırmayla, istismarla oy toplayamacak. Bu sistem CHP'yi değiştirecek. Onlar yenilikten korkuyorlar, reformdan korkuyorlar, onun için hayır diyorlar."

        "Bölücü terör örgütleri de bu koroya katılmış gibi gözüküyor. Diyorlar ki 'evet' çıkarsa biz biteriz. 'Evet' çıkacak siz de biteceksiniz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ