Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu 200'den fazla kadına tecavüz eden DEAŞ'lıdan kan donduran ifadeler
        1

        Ekim ayında Irak'ın Kerkük şehrinde 99 kişinin ölümüne sebep olan saldırı sırasında yakalanan terör örgütü DEAŞ militanı Amar Hussein (21), Reuters'a verdiği röportajda kan donduran ifadeler kullandı.

        2

        Hussein DEAŞ komutanlarının, kadınlara tecavüz etmeleri için kendilerine 'yeşil ışık' yaktığını anlattı. 200'den fazla kadına tecavüz ettiğini söyleyen Hussein, pek pişmanlık belirtisi de göstermedi.

        3

        "Genç adamların buna ihtiyacı var" diyen Hussein, bu durumun normal olduğunu savundu.

        4

        DEAŞ'ın Irak kentlerine saldırarak birçok bölgeyi ele geçirdiği zamanlarda ev ev gezerek kadınlara tecavüz ettiğini söyleyen Hussein, bu kişilerin Ezidi ve diğer azınlık gruplardan olduğunu anlattı.

        5

        Kürt güvenlik yetkilileri de Hussein'in tecavüz ve cinayetlerine dair kanıtlar olduğunu ama bunun boyutlarını bilmediklerini söyledi.

        6

        DEAŞ'lı teröristler 2014'te Kuzey Irak'ta çok sayıda Ezidi kadına tecavüz etmiş ve birçoğunu kaçırarak seks kölesi yapmıştı. Bir kısmının erkek akrabalarını ise öldürmüştü.

        7

        Öte yandan Hussein, 2013'te DEAŞ'a katıldığından beri yaklaşık 500 kişiyi öldürdüğünü anlattı: "Vurmamız gerekenleri vuruyor, kafasını kesmemiz gerekenlerin kafasını kesiyorduk."

        8

        Kendilerini nasıl eğittiklerini de anlatan Hussein, 'deneme' olarak bir kişinin öldürülmek için getirildiğini, ilk başta bunun zor olduğunu fakat her geçen gün daha kolay hale geldiğini söyledi.

        9

        Hussein, "Onları oturtup gözlerini bağlıyordum ve kafalarına ateş ediyordum. Normaldi." şeklinde kan donduran ifadeler kullandı.

        10

        Irak hapishanesinde bulunan bir diğer DEAŞ militanı Ghaffar Abdel Rahman (31), Kerkük'te güvenlik güçlerine ateş açtığını kabul ederken, kimseyi öldürmediğini öne sürdü.

        11

        Rahman, kardeşiyle DEAŞ'a katıldığını aksi takdirde örgütün kendilerini öldüreceğini söyledi.

        12

        Öte yandan haberde, Iraklı güvenlik yetkililerinin, DEAŞ'a katılmaktan başka çaresi olmadığını söyleyen esirlere her zaman şüpheyle yaklaştığını söylediği bildirildi.