Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Almanya'da ikinci Erdoğan krizi

        Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'daki olası bir referandum mitinginin federal hükümet tarafından engellenmesini talep etti.

        Deutsche Welle'in Kölner Stadt-Anzeiger gazetesinden aktardığına göre Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jäger, "federal hükümetin Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti ya da Almanya'nın herhangi bir yerinde bu tür mitinglerin düzenlenmesini önlemesi gerektiğini" ifade etti.

        Terör örgütü PKK'nın mitingine izin veren fakat Erdoğan'ın olası mitingine tepki gösteren Almanya iki yüzlü tavrını bir kez daha ortaya koyarken, Jäger'in açıklamalarına destek gelmeye devam etti.

        Avrupa Parlamentosu (AP) eski başkanı ve Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Martin Schulz, 30’dan fazla günlük gazetenin bağlı olduğu Yazı İşleri Ağı'na (RND) verdiği demeçte, Erdoğan'ın olası mitingine karşı "Ralf Jäger'in kaygılarını paylaştığını” vurguladı.

        Öte yandan Yeşiller partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ise Alman Haber Ajansı dpa'ya verdiği demeçte, federal hükümetin Erdoğan'a "referandumdan önce Almanya'da istenmediğini açıkça bildirmesi” gerektiğini söyledi.

        Bild gazetesi çarşamba günü Ankara'daki diplomatik çevrelere dayandırdığı haberinde Erdoğan'ın Mart ayında Almanya'yı ziyaret edeceğini bildirmişti. Gazete, "Erdoğan'ın Mart ayında Strasbourg'u ziyaret edeceğini ve ara durak olarak Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde hangi kent olduğu kesinleşmemiş olmakla birlikte referandum mitingi düzenleyeceğini" aktardığını yazmıştı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ