Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İsrail'de Alman denizaltılarıyla ilgili soruşturma

        İsrail'in Almanya'dan satın aldığı denizaltılarla ilgili anlaşmalarda yolsuzluk yapılıp yapılmadığının ortaya çıkarılması için soruşturma açılmasına karar verildiği bildirildi.

        İsrail Kanal 7 televizyonunun haberine göre, İsrail hükümetinin hukuk danışmanı Avichai Mandelblit ile savcı Yishai Nitzan, polisin son aylarda topladığı ve Alman denizaltılarının alım ihalesinde yolsuzluk yapılıp yapılmadığı ya da bunlara ihtiyaç olup olmadığıyla ilgili toplanan delillere istinaden soruşturma açılmasına karar verdi.

        Haberde, elde edilen ilk bilgilere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun isminin itham edilenler arasında yer almadığı ancak gerektiğinde ifadesine başvurulabileceği kaydedildi.

        REKLAM

        Almanya'dan denizaltı ve savaş gemisi satın alma anlaşmalarının yasa dışı yollardan yapıldığı yönünde şüpheler bulunuyor. Eski Savunma Bakanı Moşe Ya'alon ve Netanyahu'nun avukatı David Simon'un isimlerinin de davaya konu edilen iddialara karışmış olabileceği belirtiliyor.

        İsrail, 1998 yılından bu yana Almanya'dan 5 denizaltı satın aldı. Bunlar, uzun menzilli füze atabilme kapasitesine sahip dünyanın en iyi denizaltılarından kabul ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ