Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Beyaz Saray'da 'acil durum': Telefonları çıkarın!

        ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD medyasıyla olan savaşı devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde, Beyaz Saray'daki basın toplantısına CNN ve The New York Times başta olmak üzere bazı basın kuruluşlarının temsilcilerini kabul etmeyen Beyaz Saray yönetimi, şimdi de 'içeriden' sızan bilgileri kontrol altına almaya çalışıyor.

        CNN'de yer alan habere göre Başkan Donald Trump, Basın Sekreteri Sean Spicer'ın Beyaz Saray çalışanlarının telefonlarının kontrol edilmesi yönündeki kararını onayladı. Karara göre, Beyaz Saray'da görev yapan danışmanlar ve çalışanların cep telefonlarını incelenerek herhangi bir gazeteciyle mesajlaşıp mesajlaşmadıkları veya kriptolu yazılımlar bilgi sızdırıp sızdırmadıkları incelenecek.

        REKLAM

        Kararın Beyaz Saray'dan medyaya sızan bilgilerin sıklaşmasından sonra alındığı belirtilirken, Basın Sekreteri Sean Spicer'ın ilk uygulamalardan birine imza attığı ifade edildi. Politico'nun haberine göre Spicer, 'acil durum' kodlu bir toplantı planlayarak bazı Beyaz Saray görevlilerini toplantıya çağırdı. Spicer, daha sonra çalışanların telefonlarını masaya bırakmalarını isteyerek medyaya herhangi bir bilgi sızdırmadıklarını kanıtlamalarını talep etti.

        ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde sızıntılar konusunda istihbarat örgütlerine yüklenmiş, gizli bilgilerin medyaya sızdırılmasının suç olduğu yönünde uyarılar yapmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ