Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kim Jong-nam suikastında flaş gelişme! Ölüm cezası alabilirler...

        Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey abisi Kim Jong-nam'a düzenlenen suikaste karıştıkları iddiasıyla tutuklanan Endonezyalı ve Vietnamlı iki kadının, çarşamba günü cinayetten yargılanmaya başlanacağı bildirildi.

        Reuters'ın haberine göre iki kadının Birleşmiş Milletler'in (BM) yasaklı listesinde olan ve kitle imha silahları arasında sayılan VX sinir ajanını Kuala Lumpur Havalimanı'na soktuğu söyleniyor.

        13 Şubat günü havalimanında VX sinir ajanı suratına sürülerek öldürülen Kim Jong-nam'a düzenlenen suikastın Kuzey Kore tarafından organize edildiği öne sürülüyor. Kuzey Kore'de ailesinin rejimini ve Kim Jong-un'u eleştiren Kim Jong-nam, uzun süredir Pekin'in koruması altında Çin'in Macau bölgesinde yaşıyordu.

        Malezya polisi suikastın ardından Vietnamlı Doan Thi Huong ve Endonezyalı Siti Aishah'ın yanı sıra bir Kuzey Koreli adamı da yakalamıştı. Halen suikastle bağlantılı 7 Kuzey Koreli'nin aranmakta olduğu bildirildi.

        Doan Thi Huong
        Doan Thi Huong
        Siti Aishah
        Siti Aishah

        Huong ve Aishah suikastten haberleri olmadığını, bunu bir 'kamera şakası' sandıklarını ve 'şaka'yı yapmak için kendilerine para ödendiğini ileri sürüyor.

        Malezya başsavcısı Reuters'a yaptığı açıklamada, iki kadının, ceza kanunun ölüm cezası taşıyan 302'nci paragrafıyla yargılanacağını doğruladı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ