Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kuzey Koreli yetkili Kim Jon-Nam'ın cenazesi için Malezya'da

        Kuzey Kore'nin eski BM Büyükelçi Yardımcısı Ri Tong Il, Malezya'da öldürülen Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un üvey ağabeyi Kim Jong-nam'ın cenazesini almak için Kuala Lumpur'a geldi.

        Yerel basında çıkan haberlerde, Kuzey Kore'nin Kim Jong-nam cinayetiyle ilgili olarak temaslarda bulunulması ve cenazenin teslim edilmesi amacıyla gönderdiği üst düzey yetkili Ri'nin yer aldığı heyetin Malezya'ya ulaştığı bildirildi.

        Ri Tong Il, Malezya'da Kuzey Kore Büyükelçiliği önünde yaptığı açıklamada, diplomatların, Kim Jong-nam'ın cenazesinin teslim alınması ve olayla ilgili olarak gözaltına alınan Kuzey Korelinin serbest bırakılması için temaslarda bulunacağını söyledi.

        REKLAM

        Ri ayrıca Malezya ve Kuzey Kore arasındaki "dostane ilişkinin geliştirilmesini" arzuladığını dile getirdi.

        Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un üvey ağabeyi Kim Jong-nam, 13 Şubat'ta Kuala Lumpur'daki uluslararası havalimanında uğradığı saldırıda hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Endonezya, Vietnam, Malezya ve Kuzey Kore vatandaşı 4 kişi gözaltına alınmıştı. Malezya Emniyet Müdürlüğü, cinayetin planlayıcıları olduğunu ileri sürdüğü 4 kişinin Jakarta-Dubai-Vladivostok üzerinden Pyongyang'a geçtiklerini ve İnterpol aracılığıyla arandıklarını açıklamıştı.

        Emniyet yetkilileri, cinayetle bağlantılı olarak Kuzey Kore'nin Malezya Büyükelçiliğinde görevli ikinci sekreter ve Kuzey Kore havayollarında çalışan bir kişinin soruşturma kapsamında sorgulanması talebinin Kuzey Kore Büyükelçiliğine iletildiğini ifade etmişti.

        Kuzey Kore, Kim'in öldürülmesinde en büyük sorumluluğun cinayetin işlendiği Malezya'ya ait olduğunu iddia ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ