Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump Jr için çarpıcı iddia: Rusya'dan para aldı

        ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr ile ilgili olarak çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Trump Jr'ın Rusya ile bağlantısı olan Fransız bir 'dış politika' grubunda en az 50 bin dolar ödeme aldığı öne sürüldü.

        The Wall Street Journal'ın haberine göre, merkezi Paris'te bulunan Politik ve Dış İlişkiler Merkezi (CPFA), o dönem babasının seçim kampanyasında çalışan Trump Jr'a Paris'te yapılacak bir yemek organizasyonunda konuşma yapması için 50 bin dolar ödeme yaptı. 11 Ekim'de gerçekleşen yemekle ilgili olarak Trump Organizasyonu'ndan herhangi bir açıklama yapılmadı.

        PUTİN İÇİN NOBEL ÖDÜLÜ İSTEMİŞTİ

        Trump Jr'ın ödeme karşılığı düzenlediği bir etkinlikte konuşma yaptığı CPFA'nın başkanlığı yapan Fabien Baussart daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmişti. Baussart, Putin'in gerçekten terörizmle savaşan tek lider olduğunu söylemişti.

        REKLAM

        Baussart'ın Suriyeli eşi Randa Kassis ise, Rusya'nın Suriye'deki pozisyonuna destek olan ve sık sık Moskova'ya uçarak Rus Dışişleri'yle temasa geçen biri olarak biliniyor. Kassis aynı zamanda Suriye'deki Çoğulcu Toplum Hareketi'ne liderlik ediyor.

        TRUMP JR HEDEFTEKİ İLK İSİM DEĞİL

        Donald Trump Jr, Başkan Donald Trump'a en yakın isimler içerisinde 'Rusya ile temas' iddialarına hedef olan ilk isim değil. Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın Rus büyükelçiyle olan görüşmelerinin yanısıra daha önce Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Rus diplomatlarla olan görüşmeleri nedeniyle görevden alınmıştı. Trump'ın danışmanları Roger Stone ve Carter Page hakkında da seçim kampanyası döneminde Rusya'yla irtibatta oldukları gerekçesiyle soruşturma açılmıştı.

        ABD istihbaratı daha önce Rusya'nın seçimlere müdahale ettiği ve Donald Trump'ın seçimleri kazanması için yardım ettiği yönünde iddiaların yer aldığı bir rapor yayınlamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ