Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Çin'den ABD'ye tatbikat uyarısı: Yanlış yolda ileri gitmeyin

        Çin, ABD ve Güney Kore'nin Kore yarımadasında düzenlediği ortak askeri tatbikattan "yüksek seviyede endişe duyduğunu" bildirdi.

        Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, olağan basın toplantısında, yarımadada mevcut durumun "son derece hassas ve karmaşık" olduğunu belirterek, "Tarafların, bölgede tansiyonu düşürecek adımlar atarak, kuzeydoğu Asya'da barış ve istikrarın devamına katkı sağlaması gerekiyor." dedi.

        Washington ve Seul yönetimlerinin, Kuzey Kore nükleer tehdidine karşı Güney Kore'de konuşlandırmak üzere anlaştığı THAAD (Yüksek İrtifa Bölge Hava Savunması) füze sistemine karşı olduklarını yineleyen Gıng, bu ülkelere "yanlış yolda çok fazla ileriye gitmeden ilgili süreci derhal durdurmaları" çağrısında bulundu.

        REKLAM

        Sözcü Gıng, bu ülkelerin yarımadada düzenlediği ortak askeri tatbikata ilişkin olarak da "Çin tarafının yüksek endişelerinin diplomatik kanallar yoluyla muhataplarına iletildiğini" söyledi.

        ABD Donanmasına ait nükleer yakıtlı uçak gemisi Carl Winson ve beraberindeki hava ve deniz filosu, ortak tatbikat yapmak üzere Güney Kore'nin Busan kentindeki askeri limana gelmişti. Gelecek ay sonuna kadar sürmesi planlanan tatbikatta, 10 bin ABD ve 290 bin Güney Kore askeri görev alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ