Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'den Türkiye-Hollanda krizi hakkında açıklama

        ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Al Nahyan’la Yemen, Libya ve terör örgütü DEAŞ konularını ele aldığı bildirildi.

        ABD Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Mark Toner, telefon üzerinden yapılan basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Toner, Bakan Tillerson’un dün Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Bin Ahmed el-Cubeyr'le yaptığı görüşmenin ardından, bugün de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Al Nahyan’la görüştüğünü açıkladı.

        Toner, iki dışişleri bakanının görüşmesinde, bölgesel konuların ele alındığını belirterek, “Yemen’de yaşanan çatışmalar, Libya ve DEAŞ’ı yenme planı konuşuldu.” dedi.

        REKLAM

        BAE'nin ABD’nin önemli bir müttefiki olduğunu kaydeden Toner, Tillerson’un iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmeye çalıştığını söyledi.

        
Ayrıca Toner, iki bakanın görüşmesine ilişkin Dışişleri Bakanlığı tarafından fotoğraf paylaşılmamasına yönelik bir soruyu ise cevapsız bıraktı.

        "TANSİYONU YÜKSELTECEK RETORİKTEN KAÇINMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

        Öte yandan Toner’e toplantıda, Hollanda'nın Türk bakanları engelleyerek neden olduğu diplomatik skandala ilişkin soru yöneltildi.

        Toner soru üzerine, “Tarafları tansiyonu yükseltecek retorikten kaçınmaya çağırıyoruz.” ifadesini kullandı.

        Ayrıca Toner, “Bu Hollanda ve Türkiye hükümeti arasındaki ikili bir durumdur. İki taraf da NATO üyesidir ve biz tarafları tansiyonu yükseltecek retorikten kaçınmaya çağırıyoruz.” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ