Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Donald Trump, Beyaz Saray'da Merkel'i ağırladı

        ABD'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Almanya Başbakanı Angela Merkel, Amerikan Başkanı Donald Trump'la Beyaz Saray'da görüşmelerinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi.

        ABD Başkanı Trump, güvenlik ve barış konusunda Almanya ile çok fazla ortak yönleri olduğunu söyledi ve Amerikan sanayi üretimini güçlendirmek, bu konuda kadınların gücünü de artırmaya odaklanmak istediğini belirtti.

        NATO üyesi ülkelerin daha fazla maddi katkıda bulunması gerektiği görüşünü Merkel'le paylaştığını belirten Trump, NATO'yu ve Afganistan ve Ukrayna konularındaki faaliyetlerini desteklediği için Merkel'e teşekkür etti.

        Radikal terörizmi yok etme kararlığını vurgulayan Trump, Merkel'le ticari konuları da görüşeceklerini ve "tüm vatandaşlarının maddi güvence içinde olduğu bir geleceği beraber kurabileceklerini," söyledi.

        REKLAM

        "TOKALAŞMA GERİLİMİ"

        Basın toplantısı öncesindeki görüşmede fotoğrafçıların tokalaşmalarını istemeleri üzerine Merkel, yanında oturan Trump'a 'Tokalaşmak ister misin?' şeklinde bir soru yöneltti. Ancak Trump bu söze aldırmadan önüne bakmayı sürdürdü ve Almanya Başbakanı'na cevap vermedi. Trump'ın bakışları ve Merkel'e karşı takındığı tavır sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu. Kimilerince Trump'un bu hareketi tepki olarak yaptığı iddia edildi.

        "İKİMİZİN BİR ORTAK NOKTASI VAR.."

        ABD Başkanı Donald Trump ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ortak düzenlediği basın toplantısından dikkat çeken ayrıntılardan biri de Trump'ın 'telekulak' sözleriydi.

        ABD Başkanı, konuşması sırasında, "İkimizin en azından bir ortak noktası var. İkimiz de Obama yönetimi tarafından dinlendik." dedi. Bu sözler üzerine salondaki basın mensupları arasında gülüşmeler yaşanırken, Merkel'in şaşkın bakışları dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ