Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Meksika'daki toplu mezardan bir haftada 297 kafatası çıkartıldı!

        Meksika'nın Veracruz eyaletinde geçen hafta bir toplu mezardan uyuşturucu baronlarının öldürdüğü kişilere ait olduğu sanılan 250 kafatası çıkarılmasının ardından aynı bölgede 47 kafatası daha bulundu.

        BBC'nin haberine göre, Veracruz Eyaleti Cumhuriyet Savcısı Jorge Winckler, yaptığı açıklamada, geçen hafta bir toplu mezardan çıkarılan 250 kafatasının ardından aynı bölgede farklı bir toplu mezardan 47 kafatası çıkardıklarını kaydetti.

        Winckler, çıkarılan kafataslarından 5'inin kimlere ait olduğunun belirlendiğin, bölgedeki araştırmaların devam ettiğini bildirdi. Toplu mezardan çıkarılan kişilere DNA testi yapılacağı belirtildi.

        Winckler, kafataslarının, uyuşturucu baronları tarafından öldürülerek gömülen kişilere ait olduğunu düşündüklerini açıklamıştı.

        REKLAM

        Veracruz eyaletinde faaliyet gösteren bazı sivil savunma grupları, kayıpların bulunması için bu tür alanlarda kazı yapmış ve yetkililerden destek istemişti.

        47 ÖĞRENCİ SUÇ ÖRGÜTLERİNE TESLİM EDİLMİŞTİ

        Meksika devletin göz yumduğusuç örgütlerinin bir hayli güçlü olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor.

        Yaklaşık 3 yıl önce, bir gösteriye katılan 47 üniversite öğrencisi gözaltına alınmış ve sonrasında öğrencilerden haber alınamamıştı. Ülke çapındaki yoğun gösterilerin ardından öğrencilerin suç örgütlerine teslim edildiği ve bu çeteler tarafından öldürüldüğü anlaşılmıştı.

        Öğrencilerden bazılarının cesetleri toplu mezarlarda bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ