Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan çarpıcı sözler: Bu işi istememiştim!

        ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Japonya, Çin ve Güney Kore'yi kapsayan Asya gezisi sırasında bir röportaj verdi.

        Independent Journal Review'a konuşan Tillerson, ABD Dışişleri Bakanlığı görevini istemediğini söyledi. Tillerson, resmi uçağında verdiği röportajda, "Bu işi istememiştim. Bu işi aramıyordum. Ancak eşim bana bunu yapmakla yükümlü olduğumu söyledi." ifadelerini kullandı.

        ABD Başkanı Donald Trump'la görevi teklif edene kadar hiç görüşmediğini söyleyen Tillerson, "Seçimden sonra Başkan beni, 'dünya meseleleri' ile ilgili görüşmek üzere Trump Tower'a çağırdı. Konuşmanın sonunda, Dışişleri Bakanı olmamı istediğinde buz kesildim. 40 yıllık kariyerimin sonlarına gelmiştim ve emekli olmayı umuyordum. Çiftliğime gidip, torunlarımla olacaktım. Eve gittiğimde, eşim elimi sıkıp Tanrı'nın benimle işinin henüz bitmediğini söyledi. Şimdi düşününce ona hak veriyorum, bunu yapmakla yükümlüyüm." şeklinde konuştu.

        REKLAM

        Medyayla olan ilişkileriyle ilgili konuşan Tillerson, "Büyük bir medya insanı değilim. Buna hiç ihtiyaç duymadım. Ancak neler yaptığımıza dair mesajlar vermenin önemini anlayabiliyorum. Bir yandan da bir şeyleri tamamladığımızda, mesajlar vermenin bir amacı olabileceğini düşünüyorum." dedi.

        Röportajı yapan Independent Journal Review, Tillerson'un Rusya konusundaki sorular karşısında tam bir kapalı kutu olduğunu ve kaçamak cevaplar verdiğini yazdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ