Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Auschwitz'de çıplak protesto!

        Nazi yönetiminin 2. Dünya Savaşı sırasında kurduğu en büyük toplama kampı olan Auschwitz, ilginç bir protestoya sahne oldu.

        Polonya polisi, çıplak ve birbirine zincirli 11 kişinin eski Nazi kampı önünde bir protesto düzenlediklerini ve bir de koyun kestiklerini belirtti. Olayın kampın kapısında bulunan ünlü Nazi sloganı "Arbeit Macht Frei" (Çalışmak özgürleştirir) yazısının altında gerçekleştiği belirtildi.

        Polis kaynakları protestonun arkasındaki nedenin belirsiz olduğunu belirtirken, Polonya medyası olayın Ukrayna'daki savaşı protesto etmek için gerçekleştirildiğini yazdı.

        Olayın ardından gözaltına alınan 11 kişinin yaşlarının 20 ile 27 arasında değiştiği belirtilirken, 7'sinin erkek 4'ünün kadın olduğu bildirildi. Ayrıca protestoculardan 6'sının Polonya, 4'ünün Belarus ve 1'inin de Alman vatandaşı olduğu kaydedildi.

        REKLAM

        Olayla ilgili bir açıklama yayınlayan Auschwitz müzesi, "Her türlü gösteri için Auschwitz sembolünü kullanmak şoke edici ve kabul edilemez. Bu tip gösteriler, Auschwitz kurbanlarının hatırasına saygısızlıktır." ifadelerini kullandı.

        Polonya'da bulunan Auschwitz Nazi Kampı'nda 1 milyonu Yahudi olmak üzere 1.1 milyon kişi Naziler tarafından öldürülmüştü.

        Gözaltına alınanların, 'bir anıtı ve ya sembolik bir yeri aşağılamak' suçlamasıyla karşı karşıya kalması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ