Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi ABD ve 40 ülkeden ortak boykot: Nükleere devam!

        Birleşmiş Milletler'de nükleer silahların yasaklanmasına dair yapılacak görüşmeler, aralarında ABD, Rusya, Çin ve İngiltere'nin de bulunduğu yaklaşık 40 ülke tarafından boykot edilecek.

        Konuyla ilgili olarak konuşan ABD'nin Birleşmiş Milletler elçisi Nikki Haley, "Bir anne ve kız olarak, ailem için nükleersiz bir dünyadan daha fazla istediğim bir şey olamaz. Ancak realist olmak zorundayız. Kuzey Kore'nin nükleer silahların yasaklanmasını kabul edeceğine inanan var mı?" ifadelerini kullandı.

        ABD'nin nükleer silahsızlanma konusuna karşı geliştirdiği yaklaşım yeni değil. Daha önce Obama yönetimi de nükleer silahsızlanma görüşmelerine karşı olduğunu açıklamıştı. Ayrıca Başkan Trump, göreve geldikten kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada nükleersiz bir dünyayı tercih edeceğini ancak dünyada nükleer silah bulunacaksa ABD'nin en fazlasına sahip olması gerektiğini söylemişti.

        REKLAM

        ABD'nin yanı sıra Çin ve Rusya da görüşmelere katılmayacaklarını açıklamıştı. İngiltere'nin BM Büyükelçisi Matthew Rycroft ise yaptığı açıklamada, ülkesinin görüşmelere katılmayacağını çünkü görüşmelerin nükleer silahsızlanma konusuna öncülük edebileceğini düşünmediklerini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ