Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Alman basınından Türkiye iddiası

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk vatandaşlarının Almanya'ya yaptığı sığınma başvuruları konusunda yakında karar verilebileceği öne sürüldü.

        Referanduma kadar iltica başvuruları konusunda karar verilmediğine dikkati çeken Der Spiegel dergisi, referandumun ardından Alman Dışişleri Bakanlığı tarafından Federal Göç ve Mülteciler Dairesi BAMF'a, Türkiye'deki durumun kaygı verici olduğu yönünde değerlendirmelerde bulunduğunu, BAMF'ın da buna istinaden Türkiye'den iltica başvurusunda bulunanların durumunu gözden geçirerek, önümüzdeki günlerde karar verebileceğini yazdı.

        BAŞVURU SAYISI 7 BİNE YAKLAŞTI

        2016 ve 2017 yıllarında Türkiye'den Almanya'ya sığınma başvurusunda bulunanların sayısının yedi bine yaklaştığı belirtilen haberde, geçen yıla kadar yüzde 10'un altında olan ilticaların kabul edilme oranının referandumun ardından artacağı, idam cezasının kabul edilmesi durumunda ise, bu sayının daha da artacağı tahmininde bulunuluyor.

        REKLAM

        ARALARINDA HAKİMLER DE VAR

        Der Spiegel'in konuya ilişkin haberinde, Almanya'ya iltica başvurusu yapanlar arasında hakimlerin de bulunduğu bilgisi yer aldı.

        İsmi açıklanmayan iki hakimin yaşadıklarına yer verilen haberde, hakimlerin suçlamaları kabul etmedikleri ve konuyu AİHM'e taşımaya hazırlandıkları belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ