Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Seks arzusu yüksek bir yırtıcı dişi!"

        Almanya’nın önde gelen ekonomi gazetelerinden Handelsblatt, Deutsche Telekom’un ileride çalışanı olacak kişilerin seks yaşamlarını araştırıp kişisel raporlar hazırladığını yazdı. Gazete tarafından ele geçirilen personel tarama raporlarında, Alman şirketin Hırvatistan’daki iştirakinde çalışmak için başvuruda bulunan bir kadın için "çok deneyimli ve hayal gücü yüksek bir seks partneri" yorumu yapılıyor.

        Yaşlıları tercih ediyor

        Gazetenin haberine göre, aynı dokümanlarda, kadının arkadaşları tarafından ’seks yapma arzusu yüksek bir yırtıcı dişi’ olarak tanımladığı belirtilerek, kadının özellikle yaşlı erkekleri tercih ettiğine işaret ediliyor. Deutsche Telekom’un Alman Yurtdışı İstihbarat Teşkilatı BNP tarafından hazırlanan raporları bile kullandığına dikkat çeken gazete, işe alınacak bir adayın bu raporlarda ’alkolik’, bir diğerinin ise ’rüşvetçi fare’ olarak tanımlandığını yazdı.

        Almanya dışındakiler için

        Deutsche Telekom’da daha önce güvenlik danışmanı olarak çalışan isimsiz bir kaynağın verdiği bilgilerden bahseden gazete, Alman telekom devinin Hırvatistan, Macaristan, Makedonya ve Slovenya’da işe alacağı kişiler için bu tip düzinelerce rapor hazırladığını kaydetti.

        Deutsche Telekom’un işe alınacakların özel yaşamlarıyla ilgili raporlar hazırladığının basına yansıması üzerine bir açıklama yapan şirket sözcüsü Philipp Blank, "Deutsche Telekom’un iş başvurusunda bulunanların özel yaşamlarını incelemek gibi bir politikası yoktur. Deutsche Telekom’un adayların kişisel yaşamlarıyla ilgili detaylı bilgilere ihtiyacı da yoktur" dedi.

        İlk casusluk olayı değil

        Bu ’casusluk skandalının’ Alman şirket için bir ilk olmadığını vurgulayan Handelsblatt gazetesi, basına bilgi sızdıran kaynağın bulunması için şirketin daha önce bazı gazeteciler ile yönetim kurulu üyelerini dinlediğini yazdı. Deutsche Telekom ayrıca, 2006 yılında 100 bin çalışanının kişisel banka hesaplarına girdiğini de kabul etmişti.

        Doğu Almanya’yı hatırlattı

        ALMANYA’da casusluk olaylarının arttığına dikkat çeken gazete, Deutsche Bahn, Lidl ve Airbus gibi şirketlerinde benzer suçlamalarla karşı karşıya kaldığını belirtti. Vatandaşların özel yaşamlarıyla ilgili raporlar hazırlanması, Nazi Almanya’sı ile Doğu Almanya’yı hatırlattığı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ