Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'li Senatör John McCain: Putin, DEAŞ'tan daha büyük bir tehdit

        ABD Kongresi'nin dış politika konusunda önde gelen isimlerinden biri olarak gösterilen Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. McCain, Putin'in terör örgütü DEAŞ'tan daha büyük bir global tehdit olduğunu söyledi.

        Australian Broadcasting Corp'a bir röportaj veren McCain, "Putin'in en öncelikli ve en önemli tehdit olduğunu, hatta DEAŞ'tan bile büyük bir tehdit olduğunu düşünüyorum. Bence Ruslar önümüzdeki en büyük sorun. Bu yüzden yaptırımları genişletmeliyiz. Tatil dönüşünde Senato'nun Rusya'ya yeni yaptırımlar ve cezalar getireceğini umuyorum." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Rusya'nın ABD seçimlerine etki ettiği yönündeki iddialar hakkında da konuşan McCain, buna dair bir kanıt olmadığını ancak Rusya'nın Fransa seçimlerinde de görüldüğü üzere başka ülkelerin seçimlerine müdahale etmeyi denediğini söyledi.

        Trump'ın çevresindeki ulusal güvenlik ekibinin Afganistan'da 'zafere' öncülük edebilecek bir ekip olduğunu belirten McCain, "Çoğu zaman onların tavsiyelerini dikkate aldığını düşünüyorum. Ancak bunu her zaman yapıyor mu? Hayır. Peki bu beni rahatsız ediyor mu? Evet, ediyor." şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ