Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Afganistan Kabil'de diplomatik temsilciliklere bombalı araç saldırısı!

        Afganistan'ın başkenti Kabil'de diplomatik temsilciliklerin ve hükümet binalarının olduğu bir bölgede patlama meydana geldi.

        Bombalı araçla gerçekleştirildiği düşünülen patlamada en az 90kişi hayatını kaybetti ve 400kişi de yaralandı. Patlamanın Alman Büyükelçiliği'ne çok yakın bir bölgede gerçekleştiği belirtildi. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, saldırının Alman Büyükelçiliği'nin hemen yanında gerçekleştiğini söyledi. Gabriel, patlamada konsolosluk çalışanlarından yaralananlar olduğunu, Afgan güvenlik görevlisinin ise hayatını kaybettiğini belirtti.

        SALDIRIYI DEAŞ ÜSTENDİ

        Saldırıyı terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği belirtildi.

        Reuters’a konuşan Kabil Emniyet Sözcüsü Basir Mücahit, “Alman Elçiliği’nin yanında bir bombalı araçtı, fakat yakınlarda başkaca önemli birkaç yerleşke de var. Hedefin neresi olduğunu söylemek zor” dedi.

        Afganistan İçişleri Bakanlığı, patlamanın bir su tankerine yerleştirilen bombayla gerçekleştirildiğini açıkladı. Bölgeye çıkan yolların kapatıldığı belirtildi.

        REKLAM

        Türkiye'nin Kabil'de bulunan büyükelçilik binası da patlamada zarar gördü. Dışişleri Bakanlığı, elçilik personelinden yara alan olmadığını duyurdu.

        Patlamada Fransa Konsolosluğu'nun da hasar gördüğü belirtilirken, ölenlerin kimliklerine dair henüz bir açıklama yapılmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ