Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Ivanka Trump'ın peşindeki aktivistler kayıp!

        Çin'de Ivanka Trump'ın markasına ait ayakkabıları üreten şirketi araştıran 3 kişiden birinin tutuklandığı ikisinin ise kayıp olduğu belirtildi.

        New York merkezli hukuk grubu China Labor Watch'a göre, işçi hakları aktivisti Hua Haifeng, Jiangxi bölgesinde yasadışı bir şekilde gizli dinleme cihazları kullandığı için tutuklandı.

        Reuters'a ulaşan China Labor Watch direktörü Li Qiang, üç aktivistin Ivanka Trump markası adına ayakkabı üreten fabrikaları araştırdığını söyledi. Li, fabrikalarda ağır çalışma koşulları ve insan hakları ihlalleri yaşandığına dair şüpheler olduğunu belirtti.

        Qiang, "Başkan Trump'a, Ivanka Trump'ın kendisine ve markasına aktivistlerin serbest bırakılmasını sağlamak için baskı yapma çağrısında bulunduk." ifadelerini kullandı ve buna benzer bir durumu ilk kez yaşadıklarını söyledi.

        REKLAM

        Tutuklanan Hua'nın yanısıra, konuyla ilgili araştırma yürüten Li Zhao isimli aktivistin Guangdong bölgesinde bir ayakkabı fabrikasında çalıştıkları, bir diğer aktivist Su Heng'in ise Jiangxi'de bir başka ayakkabı fabrikasında çalıştığı, iki fabrikanın da Ivanka Trump markası için ayakkabılar ürettiği belirtildi.

        China Labor Watch, Li Zhao ve Su Heng'den 27 Mayıs'ta bu yana haber alınamadığını duyurdu.

        Ivanka Trump markası, Beyaz Saray avukatları, şirket yöneticileri ve yerel polis güçleri konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ