Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika BM'den ABD'nin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararına tepki

        BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararı üzerine gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin kararının, sera gazı emisyonunun azaltılması ve küresel güvenliğin artırılması amacıyla sergilenen çabalar için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirtti.

        Paris Anlaşması'nın iklim değişikliğinin ciddi zararlarını gören ve eyleme geçilmesi gerektiğini kabul eden tüm ülkeler tarafından 2015 yılında imzalandığı hatırlatılan Dujarric, anlaşmanın tüm ülkeler için anlamlı bir yol haritası sunduğunu vurguladı.

        Dujarric, Paris Anlaşması'nda öngörülen dönüşümün halihazırda sürdüğünü ifade ederek "Genel Sekreter Antonio Guterres, ABD'deki şehirlerin, eyaletlerin ve işletmelerin diğer ülkelerle, nitelikli iş ve pazar yaratacak ekonomik büyüme ve karbon salımını azaltma konusunda liderlik etmeye devam edeceğinden emin." dedi.

        REKLAM

        ABD'nin çevre sorunları konusunda liderliğini sürdürmesinin son derece önemli olduğuna dikkati çeken Dujarric, Genel Sekreter'in gelecek kuşaklara sürdürülebilir gelecek inşa etmek için ABD hükümeti ve ülkedeki tüm aktörlerle yakından çalışmayı arzuladığını kaydetti.

        Öte yandan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, yaptığı yazılı açıklamada, kararı destekleyerek Trump'ın ülkedeki istihdama çok fazla yük bindiren bu "kusurlu anlaşmadan" geri çekilerek ABD'nin çıkarlarını savunduğunu belirtti.

        .gif
        .gif

        ABD'nin çevrenin korunmasında lider olmaya devam edeceğini vurgulayan Haley, "Çevrenin korunması konusunda standartlarımızın çok uzağında olan ülkeleri memnun etmek için ekonomimizi tehlikeye atmayacağız." ifadesini kullandı.

        ABD Başkanı Donald Trump, ülkesini Paris İklim Anlaşması'ndan çekme kararı aldığını açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ