Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Rusya'da muhalif lider Navalny'e 30 gün hapis cezası

        AP'nin haberine göre Moskova mahkemesi Rus muhalif liderAlexei Navalny'aizinsiz gösteri yaptığı için 30 gün hapis cezası verdi

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı gösterilerin öne çıkan isimlerinden biri olarak tanınan Navalny'ın eşi Yulia Navalnaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aleksey'i evimizin önünde gözaltına aldılar. Planların (protesto) değişmediğini iletmemi istedi." ifadesini kullanmıştı.

        Navalnaya, eşinin polis aracına bindirilirken çekilen fotoğrafını da paylaştı.

        Evinin önünde gözaltına alınan Navalny'ın, Danilov semti polis merkezine götürüldüğü ifade edildi.

        REKLAM

        Navalnıy, bugün Moskova'nın merkezinde yer alan Tverskaya Caddesi'nde protesto düzenleyeceğini duyurmuştu.

        Başkentte Navalny'ın çağrısı üzerine 26 Mart'ta gerçekleştirilen protestolarda 500'den fazla kişi gözaltına alınmıştı.

        ÜLKE ÇAPINDAKİ GÖSTERİLERDE 650 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ülkede muhalif aktivist ve "Yolsuzlukla Mücadele Fonu" kurucusu Aleksey Navalnıy'ın çağrısı üzerine birçok şehirde "yolsuzluk karşıtı" gösteri düzenlendi.Navalnıy, Moskova'da düzenlenen protesto öncesinde evinin önünde gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

        Moskova'nın merkezinde yoğun güvenlik önlemi alan polis, izinsiz olduğu gerekçesiyle hükümet karşıtı gösteri düzenlenmesine izin vermedi.Polis, Tverskaya Caddesi'nde toplanan ve hükümet aleyhinde slogan atan protestoculara müdahale etti.

        Rusya İçişleri Bakanlığına göre, Moskova'da 150, St. Petersburg'da ise 500 kişi gözaltına alındı, iki şehirde de yaklaşık 4'er bin kişi gösterilere katıldı.Muhalif kaynaklar ise gözaltı ve katılımcı sayısının çok daha fazla olduğunu savundu.

        Gösterilere katılanların çoğunun okul çağında ve 20'li yaşlarda gençler olması dikkati çekti.Başkentte Navalnıy'ın çağrısı üzerine 26 Mart'ta gerçekleştirilen protestolarda 500'den fazla kişi gözaltına alınmıştı.Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği ülkeleri, hükümet karşıtı gösterilerde çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına ilişkin barışçıl gösteri hakkına saygı duyulması çağrısında bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ