Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Londra'da 24 katlı binada yangın! Ölü ve yaralılar var...

        İngiltere'nin başkenti Londra'da 24 katlı bir apartmanın ikinci katında çıkan ve bütün binayı saran alevlerin söndürülmesine çalışılıyor. Greenfell Tower'da yaşanan yangın nedeniyle şu ana kadar 50'den fazla kişinin bölgedeki 5 hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

        ÖLÜ SAYISI 71'E YÜKSELDİ

        AA'nın haberine göre; İngiltere'nin başkenti Londra'da haziran ayında 24 katlı binada çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 71 olduğu bildirildi.

        Londra İtfaiye Genel Sekreteriyaptığı açıklamada, olayda can kaybı yaşandığı bilgisini paylaşırken, konuyla ilgili bir rakam paylaşmadı. Açıklamada, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediği belirtildi.

        Londra'nın batısındaki Latimer Road semtinde bulunan 24 katlı binanın ikinci katında yerel saatle 01.15'te henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Binada toplam 120 daire bulunduğu belirtildi. Uzun süredir söndürme çalışmalarının devam ettiği binada yaşayan Türkler olduğu da iddia edildi.

        REKLAM

        Londra İtfaiye Genel Sekreteri Dany Cotton yaptığı açıklamada, "29 yıllık meslek hayatımda böylesine bir yangın görmedim. Bina ikinci katından yukarıya doğru yanıyor. Şu an yangına 40 itfaiye aracı ve 200'ün üzerinde itfaiyeciyle müdahale ediliyor. Üzülerek belirtmeliyim ki yangında hayatını kaybedenler var. Binanın büyüklüğü ve yapısı nedeniyle can kaybı sayısı henüz kesin değil. Yangının sebebi ise halen belli değil." dedi.

        İnşaat mühendislerinin binayı incelediği ve binada çökme tehlikesi bulunmadığı belirtildi.

        Görgü tanıkları, binanın çatısından cep telefonu ışıklarını gösteren ve yardım isteyen insanlar gördüklerini belirtiyor. Bazı görgü tanıkları ise binadan atlayan insanlar gördüklerini söylüyor.

        Harita
        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ