Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Londra'da dehşet: Bir kadın çocuğunu camdan aşağı attı

        Londra dün gece 01.00 sularında başlayan ve halen kontrol altına alınmaya çalışılan 24 katlı Greenfell Tower'da çıkan yangının şokunu yaşıyor.

        EN AZ 12KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

        Londra polisinin yaptığı açıklamada, yangında en az 12kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Polis halen bina sakinlerinden haber alınamayan kişiler olduğunu ve ölü sayısının artabileceğini belirtti. Diğer yandan yangın sonrası tedavi altına alınan 74 kişiden 20'sinin durumunun kritik olduğu ifade edildi.

        Londra İtfaiye Genel Sekreteri, '29 yıllık meslek hayatımda gördüğüm en korkunç olay' olarak tanımladığı yangında hayatını kaybedenlerin olduğunu açıklarken, 120 dairenin bulunduğu binada yaklaşık 600 kişinin yaşadığı bildirildi.

        İngiltere Başbakanı Theresa May, yaşanan trajik kayıplar için derin bir üzüntü duyduğunu söyledi.

        Londra İtfaiye Genel Sekreteri Dany Cotton: "29 yıllık meslek hayatımda böylesine bir yangın görmedim. Üzülerek belirtmeliyim ki yangında hayatını kaybedenler var. Binanın büyüklüğü ve yapısı nedeniyle can kaybı sayısı henüz kesin değil. Yangının sebebi ise halen belli değil."

        Görgü tanıklarının İngiliz medyasına verdiği demeçler de Londra'da yaşanan dehşeti bir kez daha gözler önüne serdi.

        Freston Road'da oluşturulan tahliye merkezinde yaşadıklarını The Independent'a anlatan bir kadın, "Hemen arkamda, 7. kattaki tanıdığına bağıran bir kadın vardı. Onunla telefonda konuşmaya çalışıyordu. Kesinlikle çok duygusaldı çünkü alevler tüm daireyi sarmış durumdaydı. Polis pencerelerdeki herkese dikkat çekecek bir şeyler sallamalarını, itfaiyecilerin onları kurtaracağını söyledi. Ama hepimiz 'bunu nasıl yapacaklar' diye düşündük. Sonra bir kadın gördüm. Panik halindeydi ve arkadaşının atladığını söyledi. Bütün penceresi alevlerin içindeydi." ifadelerini kullandı.

        GÖRGÜ TANIĞI: BİR KADIN ÇOCUĞUNU CAMDAN ATTI

        BBC'ye konuşan Samira isimli bir diğer görgü tanığı ise, "Yangının hızı herkes için şok ediciydi. Çok hızlı bir şekilde her yere yayıldı. Birçok insanın camdan atladığını gördüm" dedi.

        REKLAM

        LBC'ye konuşan Zara isimli bir bina sakini ise, "Bir kadın 5 yaşlarında bir çocuğunu alevlerden kurtarmak için 5. ya da 6. kattan aşağı attı. Çocuğun iyi olduğunu düşünüyorum. Umuyorum sadece kırıkları vardır." şeklinde konuştu.

        The Huffington Post'a konuşan bir görgü tanığı ise bir kadının alevlerin içerisinde kaybolmadan önce bebeğini 9. kattan aşağı attığını, bebeğin aşağıdaki bir adam tarafından tutulduğunu belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ