Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Portekiz'deki orman yangınında bilanço ağırlaşıyor

        Geçtiğimiz pazar günü Portekiz'in başkenti Lizbon'un 200 kilometre kuzeyinde yer alanPedragao Grande dağlık bölgesinde gerçekleşen yangın sonrası bilanço gitgide ağırlaşıyor.

        Portekiz hükümetinden yapılan açıklamaya göre 63 kişinin hayatını kaybettiği duyurulurken olayda son hayatını kaybeden kişinin hastanede bulunan bir itfaiye görevlisi olduğu kaydedildi. Portekiz İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 16 kişinin araçlarında mahsur kalarak can verdiği belirtilirken felakette 135kişinin de yaralandığı kaydedildi. Yetkililer bölgedeki evlerin kullanılamaz hale geldiğini duyurdu.

        Cesetlerin kimlik tespiti çalışmaları sürerken 24'ünün kimlik tespitinin yapıldığı ve bu yangının 26 bin hektarlık ormanlık alanı kül ettiği aktarıldı.

        Ulusal Sivil Yardım Departmanının Genel Müdürü Elisio Oliveira, durumun halen zor ve endişe verici olduğunun altını çizerek Pedragao Grande, Leiria, Coimbra ve Castelo Branco olmak üzere yangının 4 noktada sürdüğünü belirtti.

        Oliveira, yangın söndürme çalışmalarına mevcut durumda 2 bin 150 kişinin katıldığını, karadan 662 araç ve havadan 5 uçağın da buna destek verdiğini ifade etti. Dağlık bölgedeki şartların uçakların kullanım alanlarını daralttığını ve daha fazla hava desteğine izin vermediğini vurgulayan Oliveira, "Meteorolojik koşullar aleyhimize işliyor." ifadesini kullandı.

        Portekiz hükümeti geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen yangın sonucunda ölen 63 kişi sebebiyle 3 gün milli yas ilan ettiğini duyurmuştu.

        Harita
        REKLAM

        Başbakan Antonio Costa'nın yaptığı açıklamaya göre isebu yangının son yıllarda orman yangınları açısından görülen en büyük trajedi olduğubelirtildi.

        Yangının çıkış sebebi ise henüz bilinmiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ